Pizzaboller kan lages på mange måter, denne gangen ville jeg lage de litt annerledes så jeg prøvde å pakke inn osten så den kom i midten, og så ha på sausen og litt ost før jeg rullet de.
Dette er noen mer avlange pizzaboller.
Pizzasausen lager jeg alltid selv siden jeg mener at ingenting kan måles med hjemmelaget pizzasaus som er laget av tomater, og ikke noe hermetiske greier.
I deigen hadde jeg tørket oregano og basilikum for å få en bedre smak på deigen også.
Ingredienser
Pizzasaus:
20 sødmetomater
2 hvitløksfedd
8-10 bunter basilikum
1 ts tørket oregano
1-2 ss olivenolje
Sitronsaft
Salt og pepper
Deig:
430g hvetemel
2 ss tørket oregano
2 ss tørket basilikum
1 ss luftigere bakst
1 ss ferskere bakst
2 ts tørrgjær
1 klype salt
2 ss creme fraiche
3 ss olivenolje
250ml lunkent vann
Du trenger også:
Revet mozzarella
Revet parmesan
Slik gjør du:
Begynn med å fjerne skallet fra tomatene ved å ha de i en kjele med kokende vann, vent til skallet sprekker og ha tomatene over i kaldt vann.
I mellomtiden, finhakk hvitløk og basilikum.
Klem så tomatene ut av skallet i en kjele, ha i olivenolje, hvitløk, basilikum, tørket oregano og mos tomatene.
La så sausen putre på middels varme og smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Lag så deigen.
Bland sammen alt det tørre i en bolle, og ha i creme fraiche, olivenolje og lunkent vann, rør først sammen deigen med en gaffel eller skje og ta over for hånd etterhvert som deigen begynner å samle seg. Kna så deigen til den er jevn, deigen skal være ganske løs og litt klissete.
Løft så opp deigen og smør bollen eller finn en ny bolle og smør den med smør. Legg så deigen i den smurte bollen og dekk med plastfolie.
La så deigen heve et lunt sted til dobbel størrelse.
Finn så frem en bakematte og ha på bakepapir.
Ha så litt mel på bakepapiret og del deigen i 8 emner.
Finn så frem et stekebrett og ha på bakepapir.
Kjevle så ut deigen, den skal være avlang og flat.
Ha så mozarella i ene enden, og pakk den godt inn. Ha så på sausen og dryss over litt mer mozarella.
Rull så deigen og legg på stekebrettet med bakepapir med skjøten ned.
La så pizzabollene etterheve i 10-15 minutter.
Sett så stekeovnen på 200°C over og undervarme.
Riv så parmesan i en skål, pensle så pizzabollene med pizzasaus og dryss over parmesan.
Stek så pizzabollene midt i ovnen i 15-20 minutter. Parmesanen skal være gyllen og sprø.
Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.
Kommentarer
Legg inn en kommentar