Så dette blir vel en litt mer luksuriøs marmor kake, kan man si.
Kremene er en hvit sjokolade mascarponekrem og en mørk sjokolade mascarponekrem. Den mørke i midten og den lyse på toppen.
Jeg sparte også litt av kremene for å sprøyte ut på toppen av kaken også, siden jeg har kjøpt meg sprøyteposer, så måtte jeg jo nesten prøve meg frem. Det gikk som det gikk, men siden det er marmor kake, så tenkte jeg at kremen også må matche på en eller annen måte.
Man må jo nesten være litt generøs når man ikke kan bake før til neste år igjen.
Til slutt vil jeg ønske mine kjære lesere et godt nyttår!
Ingredienser
Hvit sjokolade røre:
100g hvit sjokolade
2 egg
2 ss sukker
1 ts vaniljesukker
50ml rapsolje
100g hvetemel
1 ts natron
Mørk sjokolade røre:
100g 70% kokesjokolade
2 egg
2 ss brunt sukker
50ml rapsolje
100g hvetemel
1 ts natron
Mørk sjokolade mascarponekrem:
100g mørk sjokolade
1 boks mascarpone (250g)
2 dl kremfløte
Hvit sjokolade mascarponekrem:
100g hvit sjokolade
1 boks mascarpone (250g)
1 boks philadelphia (200g)
1 ts vaniljesukker
Pynt:
Sjokoladeknekk
Slik gjør du:
Begynn med å smelte den hvite og den mørke sjokoladen.
Finn så frem to små skåler og ha i mel og natron, så du har det klart.
Finn så frem to boller, og ha to egg i hver bolle.
I den ene bollen, ha i hvitt sukker og vaniljesukker, dette er for den hvite røren.
I den andre bollen, ha i brunt sukker, dette er for den mørke røren.
Pisk så til eggedosis og ha i olje og sjokoladen, rør om til det blander seg og vend så inn melet til slutt.
Hell så rørene i en smurt form og rør forsiktig så det blir marmorert, ikke for lenge da de vil blande seg.
Stek så kaken midt i ovnen på 170°C i ca. 30-45 minutter.
Avkjøl så kaken på rist og vent til den er helt kald før du har på kremene.
Lag først den mørke sjokolade mascarponekremen.
Smelt sjokoladen over vannbad, og trekk bollen av kjelen.
I mellomtiden, pisk kremfløten stiv.
Ha så mascarpone i sjokoladen og rør først med slikkepott, og deretter med ballongvisp for å unngå klumper, hell så sjokoladekremen over i en kald bolle og vend inn kremfløten du stivpisket vekselvis i et par omganger.
Del så kaken i to, legg den ene delen av bunnen i en kakeform og ha på sjokolade mascarponekremen, jeg sparte på litt for å pynte toppen av kaken med også.
Legg så den andre delen av bunnen over og dekk formen med plastfolie, sett i kjøleskapet sålenge.
Smelt så den hvite sjokoladen over vannbad, og trekk bollen av kjelen.
Ha så i mascarpone, rør først med slikkepott for å få vendt den bedre inn, og pisk med ballongvisp til det blir klumpfritt, ha så i Philadelphia og vaniljesukker, og rør den godt inn med slikkepott først, og derretter med ballongvisp for å unngå klumper.
Ha så kremen på kaken, jeg sparte også på litt av denne kremen også for å pynte kaken med.
Dekk så formen med plastfolie og sett kaken i kjøleskapet.
Ha så begge kremene i en sprøytepose og sprøyt ut oppå kaken.
Det var mitt første forsøk på å dekorere kake med sprøytepose, så den kunne sikkert ha sett sine bedre dager.
Pynt så kaken med sjokoladeknekk.
Sjokoladeknekk lages enkelt ved å smelte sjokolade, og smøre den utover på en tallerken med plastfolie, så setter du tallerken i fryseren, og vent til sjokoladen har stivnet. Knekk så sjokoladen i biter og stikk ned i kremen.
Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.
Kommentarer
Legg inn en kommentar