Kylling karri er veldig lett å lage hvis man har det travelt eller bare når man må bruke det man har i kjøleskapet.
Har man kylling, kokosmelk, noen grønnsaker og karri så har man egentlig det man trenger.
Jeg brukte litt mer krydder i tillegg til karrieren siden jeg er veldig glad i krydret mat. Karrien ble ganske så spicy, men det gjorde ikke noe for meg fordi jeg liker den sånn.
Hvis du ikke er glad i sterk mat anbefaler jeg at du kutter ned chili mengden til en halv grønn og en halv rød chili.
Jeg hadde ikke ferske urter, så jeg måtte bruke tørkede istedenfor, hvis du har ferske urter, ikke nøl om å bruke det istedet.
Når det kommer til risen, så er basmatiris definitivt best.
Ingredienser
Kylling marinade:
1 ts rapsolje
1 ts garam masala
1 ts koriander malt
1 ts spisskummen
2 ts karri
Salt og pepper
Karri:
1 rød chili
1 grønn chili
2 hvitløksfedd
1 rødløk
3/4 rød paprika
1/2 squash
3 aromasopp
3 ts karri
1 ts garam masala
2 ts spisskummen
1 ts koriander malt
1 ts gurkemeie
250ml kokoskrem
100ml vann
1 ts tørket dill
2 ts tørket persille
2 ts tørket koriander
2 vårløk
Salt og pepper
Limesaft
1-2 ss creme fraiche (hvis ønskelig)
Du trenger også:
2 dl basmatiris
Slik gjør du:
Begynn med å skjære kyllingen i terninger, ha den i en skål og krydre den.
Finhakk så rød og grønn chili, hvitløk og hakk rødløk.
Skjær så sjampinjong, paprika og squash i terninger.
Vårløken kan du også skjære med en gang, eller evt. vente til etterpå mens karrien putrer i pannen.
Fres så løken i pannen til den begynner å bli blank, ha så i hvitløk og chili, rør om og la det frese litt.
Ha så i krydderet og rør om, la det frese litt til og ha i soppen.
Ha så i kokosmelk og vann, skru ned varmen litt, rør om og la det putre.
Ha så i paprika og squash, rør om og la det putre videre.
Ha så i kyllingen, rør om og la det putre videre til kyllingen er gjennomkokt.
Ha så i persille, koriander og dill, rør om og ha i vårløken mot slutten.
Smak til med salt, pepper, lime og evt. mer karri hvis du synes at det trengs.
Du kan også ha i en god kladask creme fraiche mot slutten også, jeg pleier alltid å gjøre det, siden creme fraiche er min "hemmelige ingrediens" i det meste.
Server med basmatiris, risen kokes etter pakkens anvisning.
Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.
Kommentarer
Legg inn en kommentar