Gå til hovedinnhold

Jule marsipan


Å lage marsipan er faktisk overraskende lett når man først har fått skåldet mandlene, og bruker man ferdig mandelmel så er det bare enda lettere. 
Etter å ha laget påske marsipan så måtte jeg jo nesten lage jule marsipan også.
Jeg kunne ha fått mer marsipan hvis ikke jeg skulle laget nissen og juletreet, men de er en del av "slede prosjektet". For de som ikke har fått det med seg så har jeg et prosjekt denne julen som jeg har valgt å kalle for slede prosjektet.
Gavene vil også være en del av det.
Jeg har også formet stjerner, hjerter, små juletrær og kuler. Her er det egentlig bare å bruke fantasien, og man kan også dyppe marsipanen i sjokolade hvis man ønsker det.


Ingredienser

Marsipan: 
300g skåldede mandler
300g melis
2 eggehviter
Sitronsaft

Du trenger også: 
Konditorfarge


Slik gjør du: 

Begynn med å skålde mandlene.
Bruker du ferdig mandelmel kan du hoppe rett til neste steg. Bare husk at det må være fint mandelmel, det vil si mandelmel uten skall. 
Kok så opp vann i en kjele og sett kjelen til side.
Ha så i mandlene og la de ligge der i noen minutter.
Sil så av vannet og klem mandlene ut av skallet, legg så mandlene på et papir eller kjøkkenhåndkle.
Ha så mandlene på et brett med bakepapir og tørk de midt i ovnen på 100°C i 1 time.


 
Ha så mandlene i en foodprosessor og finmal de, ha så melis i foodprosessoren og kjør til det blander seg godt.
Jeg måtte veie opp og dele oppskriften i to for å kunne male mandlene og melisen fordi at foodprosessoren min var for liten. Har du en større en så kan du bare hive alt oppi, har du en mindre en som meg, ta halvparten først, og så resten etterpå.
Hell så i en skål og ha i egg og sitron, rør først sammen med en gaffel eller skje og ta over for hånd etterhvert.
Kna så marsipanen til den er jevn og smak til med sitronsaft.
Pakk så marsipanen inn i plastfolie og legg den i kjøleskapet i et par timer eller natten over.


 
Farg så marsipanen med konditorfarge i fargene du ønsker, og form figurer, eller trill kuler og dypp i sjokolade, det er den enkleste varianten.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat