Gå til hovedinnhold

Hirseboller i pitabrød

Hirseboller falt veldig i smak sist jeg lagde det, og inspirert av klassikeren falafel i pitabrød bestemte jeg meg for å lage hirseboller i pitabrød. Det funket for all del det også.
Jeg lagde også en litt annerledes saus istedenfor å lage dressing, en paprika og aubergine saus.
Som tilbehør ble det bare en rask kjøleskaps salat med crispsalat, agurk og plommetomater.


Ingredienser

Pitabrød: 
425g hvetemel
1 klype salt
2 ts tørrgjær
1/2 ts bakepulver
250g yoghurt
3 ss rapsolje 
150ml varmt vann

Hirseboller: 
1 rød chili
2 hvitløksfedd
1 rødløk
20 plommetomater
2-3 bunter bladpersille
1 ts spisskummen
1 ts koriander malt
1,5 dl hirse
3 dl vann
Salt og pepper
Limesaft

Paprika og aubergine saus: 
1/2 rød paprika
1/4 aubergine
1 liten gul løk 
1-2 ts paprikapulver 
1 klype kayennepepper 
1-2 ts tørket bladpersille 
50ml vann
Salt 
Limesaft

Tilbehør: 
Crispsalat
Agurk
Plommetomater


Slik gjør du: 

Begynn med deigen til pitabrødene.
Bland sammen alt det tørre i en bolle, ha i yoghurt og olje og bland sammen.
Ha så i vannet og rør om, bland godt sammen med en gaffel eller skje til deigen begynner å samle seg og ta over for hånd.
Kna så deigen til den er jevn og dekk bollen med plastfolie.
Sett så deigen til heving et lunt sted, og la den heve til dobbel størrelse.


 
Forbered så hirsebollene. 
Finhakk rødløk, chili, hvitløk og persille.
Skjær så toppene av tomatene og legg de i en kjele med kokende vann, vent så til skallet sprekker og ha tomatene i en skål med kaldt vann.
Fres så løken i en kjele på middels sterk varme til den blir blank, ha så i chili og hvitløk og la det frese.
Trekk så kjelen til side, klem tomatene ut av skallet og ha i krydderet.
Mos tomatene godt og tilsett vannet, ha så i persille og smak til med salt og lime, ha så i hirsen når du er fornøyd med smaken.
Skru så varmen ned til middels varme og ha på lokket, la hirsen trekke under lokk til all væsken er borte, dette tar ca. 10-15 minutter.
Rør så om og ha på lokket, la så hirsen stå før du former bollene.


 
Lag så sausen.
Skjær paprika, aubergine og løk og fres i en panne til det blir gjennomstekt.
Ha så i paprikapulver, kayennepepper og rør om, ha så i salt og tørket persille og rør sammen.
Ha så alt i en mikse kopp, ha i vann og kjør glatt med stavmikser, smak så til med salt og limesaft.


 
Forbered så salaten, skjær det du skal ha i den og hiv alt i en skål, ha så i litt extra virgin olivenolje, sitronsaft eller limesaft, salt og pepper og rør om. 


 
Form så hirsebollene.
Bruk en ts til å ta opp hirse med og form bollene med hendene, klem de først sammen og prøv å forme de så runde som mulig.
En annen måte å gjøre det på er å ta 1-2 ts av hirse i en bit plastfolie, lukke og så klemme sammen, da slipper man å ha grisete hender.
Legg så de ferdige hirsebollene på en tallerken.


 
Sett så stekeovnen på 200°C over og undervarme med stekebrettet i.
Del så deigen i 4 emner, eller 8 hvis du ønsker mindre pitabrød.
Kjevle så ut brødene med litt mel og legg på bakepapir.
Ta så brettet ut av ovnen og løft over bakepapiret med pitabrødene. 
Stek så pitabrødene midt i ovnen i ca. 10 minutter, de skal blåse seg opp.


 
Legg så hirsebollene på bakepapir i air fryeren og stek de på 200°C i 8-10 minutter. Dette er bare for at de skal få skorpe utenpå, og være myke inni, du trenger ikke nødvendigvis å steke de hvis du ikke vil ha skorpe utenpå. Jeg steker de fordi jeg syns de er best med skorpe utenpå.
Har du ikke air fryer kan du steke de i ovnen på 200°C i 15-20 minutter, men da må du gjøre det før du steker pitabrødene.
OBS! Det er viktig at du ikke steker de i pannen da vil de falle fra hverandre.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat