Gå til hovedinnhold

Fylte squash med tex mex byggrynsfyll og guacamole


Idag ville jeg lage noe raskt og godt, da ble det fylte squash med tex mex byggrynsfyll, squashene har jeg hult ut først og brukt restene i fyllet.
Fyllet som var til overs hadde jeg i porsjonsformer som en liten bonus.
Til slutt hadde jeg squashen i air fryeren for å gratinere osten siden det kun tar halvparten av tiden det ville tatt i ovnen.
Fyllet ble veldig spicy, så jeg anbefaler de som ikke liker sterk mat å droppe habaneroen. 


Ingredienser

Tex Mex byggrynsfyll: 
1/2 rød paprika
1/2 gul paprika
2 padronpaprika
1 habanero (evt. 1/2)
1 rødløk
2 sjampinjonger
7 sødmetomater
2 squash (kun innmaten)
1 ts koriander malt
1 ts chilipulver (meksikansk)
3 ts spisskummen
3 ts paprikapulver
2 ts tørket oregano 
2 boil in bag byggris
4 dl vann
Salt og pepper
Limesaft

Guacamole: 
2 avokado
1/2 rød chili
2 hvitløksfedd
Salt og pepper
1/2 ts spisskummen 
Limesaft

Du trenger også: 
Revet ost 


Slik gjør du: 

Begynn med å finhakke habanero. Skjær paprika og sjampinjong i terninger og hakk rødløken.
Skjær så tomater i terninger, og hul ut squashen, skjær så innmaten i terninger.
Jeg pleier å skrelle squashen fordi jeg syns ikke at skallet smaker noe særlig godt, men om du ønsker å beholde på så gjør du det. Jeg hadde bare plass til en squash på brettet, så jeg måtte ta den andre etterpå.


 
Begynn så å frese løken i en gryte på middels sterk varme med litt olje til den blir blank, ha så i resten av grønnsakene, trekk gryten til side og ha i krydderet. Sett gryten tilbake på platen og rør om, og la det frese i et par minutter.
Ha så i halvparten av vannet og byggris, rør om, ha i litt salt og pepper, skru ned varmen til middels og ha på lokket.
La det putre og åpne opp for å sjekke etter ca. 10 minutter, ha så i resten av vannet og smak til med salt og pepper, og evt. litt mer lime og spisskummen.
La det putre videre under lokket til byggrisen er mør og all væsken har fordampet.


 
Pensle så squashene med litt olje og legg på et bakepapir i air fryeren.
Ha så fyllet i squashene og dryss over revet ost.
Stek så squashene i air fryeren på 200°C i 6-8 minutter.
Ha så resten av fyllet i porsjonsformer og dryss over ost, stek de i air fryeren etterpå i ca. 5 minutter, også på 200°C.


 
Lag så guacamole.
Finhakk chili og hvitløk.
Mos så avokadoen med en gaffel og ha i spisskummen, hvitløk og chili, smak så til med lime, salt og pepper.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat