Gå til hovedinnhold

Reke fajitas med guacamole



Jeg tenkte å prøve noe litt annerledes enn jeg er vant til, siden jeg har laget både kylling fajitas, blomkål fajitas og biff fajitas, men jeg har aldri laget fajitas med reker, så da ble det å prøve ut det også.
Det funket, men jeg må si at jeg liker kylling fajitas bedre, men det er kanskje rett og slett fordi at kylling fajitas er noe av det beste jeg vet.
Jeg lagde også en enkel guacamole, for å ha vedsidenav, fordi det blir jo ikke fajitas uten guacamole.


Ingredienser 


Hvete tortillalefser: 
300g hvetemel 
1 ts salt
1/2 ts bakepulver
2 ss nøytral olje
150ml vann

Fajitasaus: 
15 cherrytomater
2 hvitløksfedd 
1 rød chili
1-2 ss olivenolje
1 ss tørket oregano 
1 ts koriander malt
1 ts chilipulver (meksikansk)
2 ts spisskummen 
2 ts paprikapulver 
Limesaft 
Salt og pepper

Fajita spice mix: 
1 ts koriander malt
1 ts chilipulver (meksikansk) 
2 ts spisskummen 
1 ts paprikapulver
1 ts tørket oregano 
Salt og pepper

Guacamole: 
2 avokado (2 små, evt. 1 stor)
1/2 rød chili
1 hvitløksfedd
1-2 bunter koriander

Du trenger også: 
28-30 reker
1/2 spisspaprika
1 jalapeno
1 rødløk
2 dl basmatiris


Slik gjør du:

Begynn med å lage deigen til tortillalefsene. 
Bland sammen alt det tørre i en bolle, ha så i olje og vann og rør sammen med en gaffel eller spiseskje først, og ta over for hånd etterhvert som deigen begynner å samle seg. 
Elt så deigen til den er jevn og slipper bollen lett. 
Dekk så bollen med plastfolie og la deigen hvile på kjøkkenbenken i en halvtimes tid. 


 
Lag så fajita sausen. 
Skjær av toppene på tomatene og ha de i en kjele med kokende vann, vent til skallet sprekker og ha tomatene over i en skål med kaldt vann. 
Finhakk så hvitløk og chili. 
Ha så litt olivenolje i en kjele, klem tomatene ut av skallet og ha i hvitløk, chili og krydderet, mos så tomatene og la sausen koke på middels varme i ca. 15-20 minutter under lokk, smak så til med salt, pepper og lime. Kjør så sausen glatt med stavmikser. 


 
Peel så rekene, fjern skallet og endetarmen. 
Ha så rekene i en skål og krydre de med fajita spice mix, dekk så skålen med plastfolie og sett i kjøleskapet. 


 
Kjevle så ut lefsene og stek de. 
Klipp ut 11 emner av bakepapir, den ene litt større enn de andre. 
Ha så den største på en bakematte, ha så litt mel på bakepapiret, vipp ut deigen og vend den i melet. 
Del så deigen i 8 emner, og form til boller, kjevle så ut lefsene så tynne som du klarer mellom to bakepapir. Løft opp bakepapiret og snu deigen mens du kjevler ut, da vil det bli noe lettere å få de rundr og ikke ovale. 
Legg så de ferdige lefsene oppå hverandre med bakepapir mellom hver lefse. 
Stek så lefsene i en tørr varm panne på middels varme. 
For å unngå at lefsene blir ødelagt når du skal steke de, kan du klippe bakepapiret rundt lefsene, og klaske de ned i pannen med bakepapiret opp, så drar du det av når lefsen ligger i pannen. 
Legg så de ferdigstekte lefsene oppå hverandre, og pakk de godt inn i aluminiumsfolie.


 
Skjær så paprika og jalapeno i strimler og ha i en skål, skjær så rødløk i strimler. 
Finhakk så hvitløk, chili og koriander for guacamole'en så du har det klart.


 
Kok så risen etter pakkens anvisning.
Ha så løken i en panne med litt olje, gjerne en wokpanne og fres løken. 
Ha så i paprika, jalapeno og fajita sausen, la det putre og ha i rekene helt mot slutten. 
Hvis du bruker rå scampi må de kokes inn litt lenger, evt. stekes på forhånd, men siden jeg brukte vanlige reker hadde jeg de i helt mot slutten, så det ikke ble tyggis.


 
Lag så guacamole'en til slutt, mos avokadoen i en skål, og ha i hvitløk, chili og koriander, smak så til med salt, pepper og lime. 

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat