Det funket, men jeg må si at jeg liker kylling fajitas bedre, men det er kanskje rett og slett fordi at kylling fajitas er noe av det beste jeg vet.
Jeg lagde også en enkel guacamole, for å ha vedsidenav, fordi det blir jo ikke fajitas uten guacamole.
Ingredienser
Hvete tortillalefser:
300g hvetemel
300g hvetemel
1 ts salt
1/2 ts bakepulver
2 ss nøytral olje
150ml vann
2 ss nøytral olje
150ml vann
Fajitasaus:
15 cherrytomater
2 hvitløksfedd
1 rød chili
1-2 ss olivenolje
1 ss tørket oregano
1 ts koriander malt
1 ts chilipulver (meksikansk)
2 ts spisskummen
2 ts paprikapulver
Limesaft
Salt og pepper
15 cherrytomater
2 hvitløksfedd
1 rød chili
1-2 ss olivenolje
1 ss tørket oregano
1 ts koriander malt
1 ts chilipulver (meksikansk)
2 ts spisskummen
2 ts paprikapulver
Limesaft
Salt og pepper
Fajita spice mix:
1 ts koriander malt
1 ts chilipulver (meksikansk)
2 ts spisskummen
1 ts paprikapulver
1 ts tørket oregano
Salt og pepper
1 ts koriander malt
1 ts chilipulver (meksikansk)
2 ts spisskummen
1 ts paprikapulver
1 ts tørket oregano
Salt og pepper
Guacamole:
2 avokado (2 små, evt. 1 stor)
1/2 rød chili
1 hvitløksfedd
1-2 bunter koriander
2 avokado (2 små, evt. 1 stor)
1/2 rød chili
1 hvitløksfedd
1-2 bunter koriander
Du trenger også:
28-30 reker
1/2 spisspaprika
1 jalapeno
1 rødløk
2 dl basmatiris
28-30 reker
1/2 spisspaprika
1 jalapeno
1 rødløk
2 dl basmatiris
Slik gjør du:
Begynn med å lage deigen til tortillalefsene.
Bland sammen alt det tørre i en bolle, ha så i olje og vann og rør sammen med en gaffel eller spiseskje først, og ta over for hånd etterhvert som deigen begynner å samle seg.
Elt så deigen til den er jevn og slipper bollen lett.
Dekk så bollen med plastfolie og la deigen hvile på kjøkkenbenken i en halvtimes tid.
Bland sammen alt det tørre i en bolle, ha så i olje og vann og rør sammen med en gaffel eller spiseskje først, og ta over for hånd etterhvert som deigen begynner å samle seg.
Elt så deigen til den er jevn og slipper bollen lett.
Dekk så bollen med plastfolie og la deigen hvile på kjøkkenbenken i en halvtimes tid.
Lag så fajita sausen.
Skjær av toppene på tomatene og ha de i en kjele med kokende vann, vent til skallet sprekker og ha tomatene over i en skål med kaldt vann.
Finhakk så hvitløk og chili.
Ha så litt olivenolje i en kjele, klem tomatene ut av skallet og ha i hvitløk, chili og krydderet, mos så tomatene og la sausen koke på middels varme i ca. 15-20 minutter under lokk, smak så til med salt, pepper og lime. Kjør så sausen glatt med stavmikser.
Peel så rekene, fjern skallet og endetarmen.
Ha så rekene i en skål og krydre de med fajita spice mix, dekk så skålen med plastfolie og sett i kjøleskapet.
Kjevle så ut lefsene og stek de.
Klipp ut 11 emner av bakepapir, den ene litt større enn de andre.
Ha så den største på en bakematte, ha så litt mel på bakepapiret, vipp ut deigen og vend den i melet.
Del så deigen i 8 emner, og form til boller, kjevle så ut lefsene så tynne som du klarer mellom to bakepapir. Løft opp bakepapiret og snu deigen mens du kjevler ut, da vil det bli noe lettere å få de rundr og ikke ovale.
Legg så de ferdige lefsene oppå hverandre med bakepapir mellom hver lefse.
Stek så lefsene i en tørr varm panne på middels varme.
For å unngå at lefsene blir ødelagt når du skal steke de, kan du klippe bakepapiret rundt lefsene, og klaske de ned i pannen med bakepapiret opp, så drar du det av når lefsen ligger i pannen.
Legg så de ferdigstekte lefsene oppå hverandre, og pakk de godt inn i aluminiumsfolie.
For å unngå at lefsene blir ødelagt når du skal steke de, kan du klippe bakepapiret rundt lefsene, og klaske de ned i pannen med bakepapiret opp, så drar du det av når lefsen ligger i pannen.
Legg så de ferdigstekte lefsene oppå hverandre, og pakk de godt inn i aluminiumsfolie.
Skjær så paprika og jalapeno i strimler og ha i en skål, skjær så rødløk i strimler.
Finhakk så hvitløk, chili og koriander for guacamole'en så du har det klart.
Kok så risen etter pakkens anvisning.
Ha så løken i en panne med litt olje, gjerne en wokpanne og fres løken.
Ha så i paprika, jalapeno og fajita sausen, la det putre og ha i rekene helt mot slutten.
Hvis du bruker rå scampi må de kokes inn litt lenger, evt. stekes på forhånd, men siden jeg brukte vanlige reker hadde jeg de i helt mot slutten, så det ikke ble tyggis.
Lag så guacamole'en til slutt, mos avokadoen i en skål, og ha i hvitløk, chili og koriander, smak så til med salt, pepper og lime.
Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.
Kommentarer
Legg inn en kommentar