Gå til hovedinnhold

Kylling pita kebab med hvitløksdressing og chilisaus


Kebab er noe man vanligvis kjøper dagen derpå eller bare når man rett og slett vil ha det. Og best av alt, det går faktisk også ann å lage det selv også, akkurat som jeg har gjort her når jeg ville ha kebab.
Det er faktisk veldig lenge siden jeg spiste kebab ute, så lenge siden at jeg faktisk ikke kan huske det.
Men merkelig nok har jeg alltid unngått chilisausen, og ville alltid ha kun hvitløksdressing på.
Så jeg bestemte for å prøve å lage en chilisaus selv for å se om det var så ille, og det var det jo slettes ikke, så jeg kan faktisk ikke skjønne hvorfor jeg har unngått den.
Min samboer likte sausen så godt at han spiste resten fra skålen med skje, så da måtte den jo være god.


Ingredienser


Pitabrød: 
250g hvetemel
1/4 ts bakepulver
3 ts tørrgjær
1 klype salt
3 ss creme fraiche
3 ss nøytral olje
1 dl vann 

Chilisaus: 
10 plommetomater
1 rød chili
1/2 rød spisspaprika
1-2 ss olivenolje 
1 ss eddik
2 ss soyasaus 
2 ts paprikapulver 
1 ts chilipulver (Piri Piri) 
1 klype kayennepepper 
Salt og pepper

Hvitløksdressing: 
2 hvitløksfedd
2-3 bunter bladpersille
1 ts tørket dill eller 1 bunt fersk dill
3-4 ss rømme eller creme fraiche 
Salt og pepper 

Kylling spice mix: 
1 kyllingfilet
1/2 ts kayennepepper
2 ts paprikapulver
2 ts spisskummen
1 ts koriander malt
Salt og pepper

Salat: 
1/2 pakke crisp salat
8 plommetomater
1/2 agurk
Olivenolje eller basilikum olje
Salt og pepper


Slik gjør du:

Begynn med å lage deigen til pitabrødene.
Bland sammen alt det tørre i en bolle, og rør inn creme fraiche, ha så i olje og lunkent vann og bland sammen med en gaffel eller skje først og ta over for hånd etterhvert som deigen begynner å samle seg, kna til du får en jevn deig.
Dekk så bollen med plastfolie og sett til heving et lunt sted.


 
Lag så chili sausen.
Fjern toppene av tomatene og ha de i en kjele med kokende vann, vent til skallet sprekker og ha tomatene over i en skål med kaldt vann.
Finhakk så chili og paprika, og ha i en kjele sammen med tomatene, ha så i resten av ingrediensene, mos tomatene og la sausen koke inn under lokk i 15-20 minutter, smak så til med salt og pepper, kjør så sausen glatt med stavmikser, avkjøl så sausen.


 
Lag så hvitløksdressingen.
Finhakk hvitløk, persille og dill hvis du bruker fersk dill. Jeg hadde ikke fersk dill, så jeg måtte bruke tørket, vanligvis bruker jeg fersk, så det er selvfølgelig det jeg anbefaler. Men har man ikke så har man ikke, og da må man ty til plan B, som i dette tilfellet var å bruke tørket.
Ha så alt i en liten skål med creme fraiche, bland sammen og smak til med salt og pepper. Dekk så skålen med plastfolie og sett i kjøleskapet så smakene får satt seg.


 
Skjær så kyllingen i små terninger, eller som du selv ønsker og ha i en skål.
Ha så i krydderet, og bland godt.
Dekk så skålen med plastfolie og sett i kjøleskapet til den skal stekes før servering.


 
Sett stekeovnen på 200°C over og undervarme, gjerne med stekebrettet i.
Finn så frem deigen til pitabrødene, og dryss litt mel på et bakepapir.
Del så deigen i 4 emner og kjevle ut runde pitabrød.
Ta så ut stekebrettet og flytt pitabrødene over på stekebrettet.
Stek så pitabrødene midt i ovnen i 8-10 minutter, de skal blåse seg opp.


 
Skjær så salaten, tomatene og agurken og ha i en skål, tilsett basilikum olje, eller evt. olivenolje og smak til med salt og pepper.
Stek så kyllingen.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat