Etter at jeg lagde pizza med barbecue saus, så hadde jeg mer saus til overs, og da ble det en vegetarform med hirse som jeg kokte inn i sausen.
Jeg hadde jo allerede sausen klar, men jeg legger likevel ved oppskriften på den også slik at du enkelt kan lage den også.
I formen var det litt sånn at jeg tok det jeg hadde, så da ble det mini snack paprika, squash og rødløk.
Til slutt strødde jeg over ost og satte formen i air fryeren, så var maten klar etter allerede 5 minutter.
Har du ikke air fryer kan du enkelt sette formen i ovnen også, men det vil ta noe lenger tid.
Ingredienser
Barbecue saus:
15 cherrytomater
2 ss olivenolje
1 ss brun eddik
3 ss soyasaus
1-2 ss honning
2 hvitløksfedd
1 rød chili
4 ts paprikapulver røkt
2 ts chipotle krydder
Salt
Limesaft
Du trenger også:
1 dl hirse
4 mini snack paprika
1/4 squash
1 rødløk
2-3 sjampinjonger
1-2 bunter oregano
1-2 bunter koriander
2 dl vann
Røkt paprikapulver
Røkt paprikapulver
Salt og pepper
Limesaft
Revet mozzarella til topping
Slik gjør du:
Begynn med å lage barbecue sausen.
Skjær toppene av tomatene og ha de i kokende vann til skallet sprekker og ha i en skål med kaldt vann.
Grovhakk eller finhakk chili og hvitløk, du trenger ikke å være nøye da sausen skal kjøres glatt med stavmikser etterpå.
Ha så litt olivenolje i en kjele, klem tomatene ut av skallet, og ha i hvitløk, chili, soyasaus, brun eddik og honning.
Rør så sammen og mos tomatene.
La så sausen koke inn under lokk i 20-30 minutter på middels varme, og smak til med salt og limesaft, og evt. mer røkt paprikapulver. Kjør så sausen glatt med stavmikser.
Skjær så grønnsakene i terninger, finhakk koriander og oregano, skyll hirsen godt i varmt vann og deretter i kaldt vann.
Finn så frem en gryte og fres løken til den blir blank, ha så i sjampinjong og squash og la det frese videre.
Ha så i paprika og la det frese litt til.
Trekk så gryten til side, ha i barbecue sausen, vann, oregano, koriander og hirse.
Sett så gryten tilbake på platen, ha på lokket og la det putre under lokk på middels varme til hirsen er mør, det skal ikke være noe mer væske igjen, rør av og til for å passe på at det ikke går i bunnen.
Smak så til med salt og pepper, limesaft og evt. mer røkt paprikapulver.
Finn så frem en ildfast form og hell over hirse fyllet, dryss over revet ost og sett i air fryeren i 5 minutter på 200°C.
Har du ikke air fryer sett formen midt i ovnen på 200°C over og undervarme i 15-20 minutter, osten skal være gyllen.
Dryss så over litt finhakket oregano før servering.
Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.
Kommentarer
Legg inn en kommentar