Tomat snurrer, også kjent pizza snurrer eller pizzaboller, og har sikkert mange flere navn.
Her har jeg laget noen litt annerledes tomat snurrer, med ost og fyll inni.
Istedenfor å kjevle ut deigen, ha på saus, rulle den sammen og skjære ut bollene som når man lager skillingsboller, har jeg heller trillet ut leivene til pølser hver for seg, kjevlet de flate, for så å ha på tomatsaus og ost, for så å lukke de, og klemme de flat, så hadde jeg på mer saus og rullet sammen til slutt.
Det er litt mer tidskrevende, men de er absolutt mye bedre, så det er verdt det.
Oppskriften gir 8 passe store tomat snurrer.
Ingredienser
Deig:
350g hvetemel
1 ss tørket oregano
1 ss tørket basilikum
1 ss luftigere bakst
1 ss ferskere bakst
2 ts tørrgjær
1 ts salt
En klype sukker
2 gode ss creme fraiche
3 ss olivenolje
150ml lunkent vann
Tomatsaus:
20 cherrytomater
2 hvitløksfedd
1 bunt oregano
3-4 bunter basilikum
Sitronsaft
Salt og pepper
Du trenger også:
Revet mozzarella
Slik gjør du:
Begynn med å lage deigen.
Bland sammen alt det tørre i en bolle, og ha i creme fraiche og olje, rør lett om og ha i lunkent vann.
Rør så sammen deigen med en skje eller gaffel først til deigen begynner å samle seg og ta så over for hånd etterhvert. Kna deigen til den blir jevn og fast.
Løft så opp deigen og smør bollen med smør og dekk med plastfolie.
La deigen heve et lunt sted til dobbel størrelse, gjerne lenger også.
Lag så sausen.
Skjær toppene av tomatene og legg de i en kjele med kokende vann, vent til skallet sprekker og ha tomatene i kaldt vann.
Finhakk så hvitløk, oregano og basilikum.
Ha litt olivenolje i en kjele og klem tomatene ut av skallet i kjelen, ha i hvitløk, oregano og basilikum.
Mos tomatene, og bland sammen, ha i salt, pepper og sitronsaft og kok opp på middels varme under lokk i 20-30 minutter, rør av og til og mos tomatene mer hver gang du rører. Når sausen er ferdig smaker du til med salt, pepper og evt. litt mer sitronsaft.
Ha så sausen over i en skål og avkjøl.
Form så tomat snurrene.
Ha litt mel på benken eller på en bakematte med bakepapir.
Del så deigen i 8 emner, og trill ut til pølser.
Kjevle så "pølsen" flat, og ha på saus og ost, ikke for mye da det vil bli vanskelig å lukke det og skjøten vil gå opp under etterheving. Det må heller ikke være saus over hele leivene, men kun i midten, ellers vil det bli vanskelig å lukke de.
Klem så sammen sidene av deigen, og pakk osten og sausen godt inn, klem så ned skjøten og klem flat, ha så på mer saus og rull.
Det er best å bruke pensel til å ha på sausen med.
Gjenta samme prosedyre med alle emnene.
La så tomat snurrene etterheve i ca 20 minutter. Etter 10 minutter kan du sette ovnen på 200°C over og undervarme.
Pensle så tomat snurrene med resten av sausen og strø over revet mozzarella.
Stek så tomat snurrene midt i ovnen i 15 minutter.
Dryss så over pizzakrydder eller litt tørket oregano og basilikum.
Kan serveres både varme og kalde.
Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.
Kommentarer
Legg inn en kommentar