Gå til hovedinnhold

Søtpotet pytt i panne med sopp, yoghurtbrød, padronpaprika saus og tzatziki


Søtpotet pytt i panne har jeg laget flere ganger, det er veldig lett og ikke minst raskt å lage, og så er det som regel "man tager det man haver" opplegg. Her har jeg brukt aroma sopp, østerssopp og rødløk. Så hadde jeg også i litt frisk bladpersille, litt tørket rosmarin og timian, og litt krydder, bl.a paprikapulver, spisskummen og koriander malt.
Jeg lagde også et yoghurtbrød for å ha noe ekstra til, og to sauser til å dyppe brødet i. En padronpaprika saus og tzatziki.


Ingredienser


Yoghurtbrød: 
300g hvetemel
1 ts salt 
1 klype sukker
2 ts tørrgjær
1/2 ts bakepulver
1 ss sesamfrø
1 ss nigellafrø
2 ss olivenolje
220g gresk yoghurt
50ml lunkent vann

Padronpaprika saus: 
8 padronpaprika
1 grønn chili
2 hvitløksfedd
1 sjalottløk
1-2 bunter koriander
1-2 ts spisskummen
2 ss creme fraiche
30ml vann
Salt og pepper 
Limesaft

Tzatziki: 
1/4 agurk 
2 hvitløksfedd
1-2 bunter dill
3 ss gresk yoghurt
Salt og pepper

Søtpotet pytt i panne: 
1 søtpotet
8 østerssopp
4 sjampinjonger eller aromasopp
1 rødløk
1-2 bunter bladpersille
1 ts tørket timian
1 ts tørket rosmarin
1 ts spisskummen
1 ts koriander malt
2 ts paprikapulver
Salt og pepper
Gressløk (drysses over til slutt)


Slik gjør du: 

Begynn med å lage deigen til yoghurtbrødet.
Bland sammen alt det tørre i en bolle, inkl. frøene. 
Ha så i yoghurt, olje og lunkent vann og rør sammen med en gaffel eller skje først til deigen begynner å samle seg og ta over for hånd. Kna så deigen til den er jevn, den vil være noe klissete og kald pga yoghurten.
Dekk så bollen med plastfolie og sett deigen til heving et lunt sted. Det vil ta noe lenger tid enn vanlig før deigen begynner å heve pga at den er kald pga yoghurten, men du kan sette bollen over en annen bolle med varmt vann eller over vannbad, da vil den heve noe raskere.


 
Lag så padronpaprika sausen. 
Grovhakk grønn chili, hvitløk, koriander og sjalottløk og skjær padronpaprikaen i strimler.
Ha så olje i en panne og fres sjalottløken til den er blank, ha så i hvitløken og la det frese videre til den rå hvitløks lukten er borte, ha så i grønn chili og padronpaprika, la det frese i et par minutter og ha i koriander mot slutten.
Ha så alt i en skål eller i en mikse kopp for stavmikser, ha i vann, creme fraiche og spisskummen og kjør sausen glatt.
Smak så til med salt, pepper og limesaft.
Avkjøl så sausen. Sausen kan spises både varm og kald, men akkurat her er den ment til å serveres kald.


 
Lag så tzatziki.
Riv agurken på rivjernet, ha så agurken i papir så det ikke blir så mye væske, finhakk hvitløk og finsnitt dill.
Ha så yoghurt i en skål og ha i alle ingrediensene, smak så til med salt og pepper.
Dekk så skålen med plastfolie og sett i kjøleskapet frem til servering så smakene får satt seg.


 
Skjær så ingrediensene til søtpotet pytt i panne.
Skjær soppen, rødløken og søtpoteten i terninger, og finhakk bladpersille.


 
Form så yoghurtbrødet.
Ha deigen rett på stekebrettet med bakepapir og form et avlangt flatt brød for hånd.
Sett så stekeovnen på 200°C over og undervarme.
Pensle brødet med olivenolje og dryss over litt mer sesamfrø og nigellafrø.
Stek så brødet i ovnen i 15-20 minutter.


 
Ha så godt med olje i en panne, gjerne en wokpanne, og begynn å steke søtpotetene, la det frese på middels sterk varme i ca. 5 minutter og ha i løken, la det frese videre til løken begynner å bli blank og ha i soppen og la det frese til soppen har krympet.
Ha så i bladpersille, tørket timian og rosmarin og resten av krydderet, rør om og la det frese videre.
Dryss så over gressløken før servering.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat