Dette må vel være den ultimate kaken for de som elsker Oreo, med 1 pakke i kaken, 1 pakke i kremen, og nesten 1 pakke til pynt.
Planen var egentlig å lage kun hjertene til pynt, men da kaken fikk en topp som stakk opp så måtte jeg skjære den bort, og da hadde jeg valget mellom å bruke den til noe eller å spise den, så da ble det å lage cakepops til pynt også.
Ingredienser
Oreo sjokoladekake:
200g 70% kokesjokolade
1 pakke Oreokjeks
4 egg
3 ss brunt sukker
3 ss sukker
175g hvetemel
2 ts natron
1 ts vaniljesukker
1 dl nøytral olje
1 dl vann
Sukkerlake:
2 dl vann
2 ss sukker
Sitronsaft
Oreokrem:
18 biter hvit sjokolade
1 boks mascarpone (250g)
2 bokser Philadelphia (400g)
2 dl kremfløte
1 ts vaniljesukker
1 pakke Oreokjeks
Cakepops:
Toppen til kaken
50g smør
Sjokoladehjerter:
Smeltet sjokolade
Knuste Oreokjeks
• Du trenger til sammen 150g smeltet sjokolade for å dyppe cakepops'ene i og for å lage hjertene, du trenger også 1/2 ca. pakke Oreokjeks som skal knuses.
Slik gjør du:
Begynn med å lage kaken.
Smelt sjokoladen i en kjele på svak varme eller over vannbad.
Kjør så Oreokjeksen i foodprosessoren til den blir finmalt.
Smør så en form på 24 diameter og ha bakepapir i bunnen, og lim bakepapir på rundt langs formen.
Ha så egg og sukker i en bolle, bland sammen mel, natron og vaniljesukker i en liten skål, og ha olje i et målebeger så du har det klart.
Pisk så egg og sukker til lett og luftig eggedosis og ha i Oreo, den smeltede sjokoladen og oljen, bland godt sammen og ha i vannet og sikt inn melet, bland så sammen røren og hell over i den smurte formen.
Stek så kaken midt i ovnen på 170°C i 30-35 minutter, og avkjøl.
Lag så dynk til kaken.
Ha vann og sukker i en kjele og kok opp til sukkeret har løst seg helt opp, smak så til med sitronsaft og avkjøl sukkerlaken.
Lag så kremen.
Smelt den hvite sjokoladen over vannbad og ha i mascarpone, rør så godt med ballongvisp for hånd, du må bruke ballongvisp ellers blir det bare klumper.
Ta så bollen av vannbadet og ha i philadelphia, fortsett å røre med ballongvisp til du får en glatt og klumpfri krem.
Ha så kremfløte og vaniljesukker i en annen bolle og pisk kremfløten stiv, og vend inn i kremen.
Hell så en pakke med Oreokjeks i en brødpose og knus kjeksen, vend så den knuste kjeksen inn i kremen.
Dekk så kremen med plastfolie og sett i kjøleskapet sålenge.
Skjær så toppen av kaken og del bunnen i to.
Ha så den ene delen i en form og dynk den med halvparten av sukkerlaken, ha så på halvparten av kremen og legg over den andre delen av bunnen, dynk så den også med resten av sukkerlaken, ha så på resten av kremen.
Dekk så formen med plastfolie og sett kaken i kjøleskapet, helst natten over, eller 4-6 timer hvis du ikke kan vente.
Lag så pynten.
Begynn med cakepops'ene.
Smelt smør i en kjele og avkjøl, kjør så toppen av kaken i foodprosessoren til den blir finmalt og ha i en skål.
Hell så over smøret og bland godt sammen.
Finn så frem en tallerken og kle den med plastfolie.
Riv så av en liten bit til av plastfolien og ha to 2 ts av cakepops blandingen i folien, klem så sammen først og form en kule, åpne opp og stikk inn en tannpirker, surr så plastfolien rundt tannpirkeren og klem videre. Legg så den ferdig formede cakepops'en på tallerkenen med plastfolie og begynn på neste.
Sett så cake pops'ene i fryseren i ca. en times tid.
Smelt så sjokoladen, hell den over i en dyp liten skål og avkjøl.
Knus så Oreokjeks i små biter og ha i en skål.
Ha så plastfolie i en dyp tallerken og kle et skjærebrett eller en tallerken med plastfolie.
Dypp så cakepops'ene i sjokoladen og dryss over knust Oreokjeks. Her må du være rask da sjokoladen stivner fort.
Finn så en hjerte utstikker og ha i 2 ts smeltet sjokolade, fordel utover og dryss over knust Oreokjeks. Løft så opp utstikkeren og gjenta samme prosess for å lage resten av hjertene.
Sett så pynten i fryseren først, skal du pynte dagen etter må du flytte pynten til kjøleskapet etter en halvtimes-times tid.
Ihvertfall cakepops'ene da de vil bli helt harde.
Pynt så kaken rett før servering.
Kommentarer
Legg inn en kommentar