Dette er en relativt kjapp og enkel rett å lage og passer helt utmerket på travle dager, eller når du vil ha noe lettvint til middag.
Det eneste du trenger å gjøre er å skjære agurk, finhakke chili og hvitløk og hive salaten i en skål, ha i honning, soyasaus, sesamolje, riseddik, limesaft, salt og pepper, så er salaten ferdig.
Så er det bare å koke litt ris og steke laksen i pannen.
Så er middagen ferdig.
Ingredienser
Agurksalat:
3/4 agurk
1 rød chili
1 grønn chili
2 hvitløksfedd
1 ss soyasaus
1 ss honning
2 ss sesamolje
1 ts riseddik
Salt og pepper
Limesaft
Du trenger også:
2 dl ris
2 laksefileter (eller ørret)
1/2 håndfull sesamfrø
Slik gjør du:
Skjær agurken på tvers, og deretter i to, skjær så tynne skiver av agurken.
Finhakk rød og grønn chili og hvitløk, ha så alt i en skål og ha i honning, soyasaus, sesamolje, riseddik, limesaft, salt og pepper.
Rør så godt sammen og dekk skålen med plastfolie, og sett i kjøleskapet mens du forbereder resten.
Dryss så over koriander og sesamfrø før servering.
Hvis alle du lager salaten til spiser koriander, kan du ha det i sammen med resten før du setter den i kjøleskapet.
Rist så sesamfrøene i ovnen på 150°C varmluft i 8 minutter.
Kok så risen etter pakkens anvisning, og stek laksefiletene i en panne med olje, stek laksen på høy varme så den får stekeskorpe på begge sider.
Dryss over sesamfrø før servering.
Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.
Kommentarer
Legg inn en kommentar