Gå til hovedinnhold

Kylling fajitas med rødbete tortilla lefser og pistasj guacamole


Kylling fajitas med pistasj guacamole er enda en oppskrift jeg har valgt å dele på nytt pga dårlig bildekvalitet.
Det eneste som er endret er lefsene, de har blitt litt oppgradert.
Jeg har nemlig laget de med rødbete juice for å få litt farge på de.
Som alltid når jeg lager fajitas har jeg laget fajita sausen min, det er et must da det fort kan føles tørt uten.
Av grønnsaker har jeg brukt padronpaprika, mini snack paprika, rødløk og sjampinjong.


Ingredienser 

Rødbete tortilla lefser: 
1 rødbete
150ml vann 
300g hvetemel
1/2 ts bakepulver
1 klype salt
3 ss olivenolje

Fajitasaus: 
15 cherrytomater
1 rød chili
2 hvitløksfedd
2-3 bunter oregano
3 ts spisskummen
3 ts paprikapulver
2 ts koriander malt
1 ts chilipulver (Meksikansk)
Salt og pepper
Limesaft

Kylling fajita spice mix: 
1 kyllingfilet
2 ts spisskummen
1 ts koriander malt
2 ts paprikapulver
2 ts paprikapulver røkt
1 ts chilipulver (meksikansk)
Salt og pepper 

Du trenger også: 
3 mini snack paprika
3 padronpaprika
1 rødløk
4-5 små sjampinjonger

Pistasj guacamole: 
2 avokado
1 rød chili
2 hvitløksfedd
1-2 bunter koriander 
25g pistasjnøtter
Limesaft
Salt og pepper 


Slik gjør du:

Begynn med å lage rødbete "juice" til å farge lefsene.
Skrell rødbeten og skjær i strimler, kok så opp i ca 6 dl vann under lokk i 30-40 minutter vannet vil fordampe mens det koker. Du vil også muligens måtte fylle mer vann, så følg med underveis.
Hell så ut vannet i et målebeger, er det ikke 150 ml, fyll litt mer vann, og avkjøl. La være rødbeten i kjelen.
Bland så sammen alt det tørre, og ha i olje og rødbete juicen, bland så sammen til du får en jevn deig.
Dekk så bollen med plastfolie og la deigen hvile på kjøkkenbenken i en halvtimes tid.


 
Lag så sausen.
Kok opp vann i en kjele, skyll så tomatene og skjær av toppen på alle tomatene.
Ha så tomatene i kjelen med kokende vann til skallet sprekker og ha de over i en skål med kaldt vann.
Hakk så hvitløk, chili og oregano, du trenger ikke å finhakke eller å være nøye da sausen uansett skal kjøres glatt med stavmikser etterpå.
Ha så olivenolje i en kjele og klem tomatene ut av skallet, ha så i chili, hvitløk, koriander og krydderet. Bland sammen og mos tomatene.
La så sausen koke opp på middels varme under lokk i 20-30 minutter.
Smak så til med salt, pepper og limesaft.
Kjør så sausen glatt med stavmikser.


 
Skjær og krydre så kyllingen.
Skjær kyllingen i biter, og ha i en skål, krydre så kyllingen og dekk skålen med plastfolie, sett så i kjøleskapet frem til den skal stekes.


 
Kjevle så ut og stek lefsene.
Ha mel på en bakematte med bakepapir.
Klipp ut 10 små ark med bakepapir og et større.
Del så deigen i 8 emner og kjevle ut tynne lefser mellom to bakepapir, løft opp papiret og vend lefsene for å få de mest mulig runde, legg så de ferdige lefsene oppå hverandre med bakepapir mellom.
Stek så lefsene i en tørr panne på middels varme og legg de oppå hverandre i aluminiumsfolie, pakk så lefsene godt inn i aluminiumsfolie når alle er ferdig stekte.


 
Skjær så paprika, sjampinjong og rødløk.
Finhakk også hvitløk, chili og koriander i samme slengen så du har det klart for guacamolen.
Fres så løken i en wokpanne i et par minutter, ha så i sjampinjong og la det frese litt til.
Ha så i paprikaen og kyllingen og la det frese til du ser at kyllingen har blitt stekt, ha så i sausen og la det putre litt videre, trekk så pannen til side sålenge, og ha alt over i en skål eller en dyp tallerken.


 
Lag så pistasj guacamolen.
Ha avokado, hvitløk, chili, koriander og pistasjnøtter i en mikse kopp for stavmikser, skvis så over litt lime og kjør glatt til nøttene er finmalt.
Smak så til med salt og pepper, og evt. mer lime.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat