Gå til hovedinnhold

Kinder bueno kake


Vanligvis når man lager kaker, lager man kaken først, så kremen, men denne kaken er er et unntak. Her lages nemlig kremene først, da de må lages en dag i forveien.
Kaken består av en sjokolade og hasselnøtt bunn, en nøttekrem og en sjokoladekrem.
Så har jeg vært så raus at jeg har limt på kinder bueno rundt hele kaken, pluss litt knust kinder bueno på toppen også.
Til denne kaken trenger du en form på 20 diameter.


Ingredienser


Hasselnøttpurè: 
100g hasselnøtter
1 klype salt

Hasselnøttkrem: 
2 dl kremfløte 
4 ts hasselnøttpurè
100g hvit sjokolade
1 bit mørk sjokolade (for fargens skyld)
1 gelatinplate

Sjokoladekrem: 
3 dl kremfløte
150g Freia 70% kokesjokolade

Kakebunn: 
150g Freia 70% kokesjokolade
3 ts hasselnøttpurè 
3 egg 
4 ss brunt sukker
125g hvetemel
1 1/2 ts natron
1 ts vaniljesukker 
50ml nøytral olje
50ml vann

Dynk (sukkerlake):
1 dl vann
2 ts sukker
Sitronsaft (for å smake til)

Du trenger også: 
18 kinder bueno


Slik gjør du: 

Begynn med nøtte purèen.
Rist hasselnøttene i ovnen på 160°C i 10-15 minutter, pass på at de ikke blir brent.
Fjern så skallet fra alle nøttene ved å gni de med papir eller i et kjøkkenhåndkle, vær oppmerksom på at det kan farge av.
Ha så nøttene i foodprosessoren og kjør til du får en purè. Ha så purèen i en liten skål.


 
Lag så nøttekremen.
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann og klem ut væsken.
Ha så kremfløte, nøttepurèen, hvit sjokolade og gelatin i en skål over vannbad og vent til den hvite sjokoladen har smeltet.
Hell så over i en annen bolle, dekk så bollen med plastfolie og sett i kjøleskapet, natten over.


 
Lag så sjokoladekremen.
Ha så kremfløte og sjokolade i en skål over vannbad og vent til sjokoladen har smeltet.
Hell så over i en bolle og dekk med plastfolie, sett så i kjøleskapet natten over.


 
Lag så kakebunnen.
Smelt sjokoladen i en kjele på svak varme eller over vannbad, rør så inn nøttepurèen og avkjøl.
Pisk så egg og sukker til lett og luftig eggedosis.
Bland så sammen hvetemel, natron og vaniljesukker i en skål, og hell olje i et målebeger.
Hell så sjokoladen i eggedosisen, og rør den inn, ha så i olje, og sikt inn melet, ha så i vann og rør sammen. 
Hell så kakerøren i en smurt form og stek kaken midt i ovnen på 170°C i 30-35 minutter.
Avkjøl så kaken.


 
Lag så dynk til kaken.
Kok opp sukker og vann til sukkeret har smeltet, smak så til med sitronsaft og avkjøl sukkerlaken.


 
Del så kaken i to, skjær av toppen, toppen kan enten spises eller brukes til å lage cakepops. 
Riv opp en brødpose og ha den i en kakeform.
Pisk så opp hasselnøttkremen.
Dynk så den ene delen av bunnen, og ha på all kremen.
Legg så den andre delen over og dynk den også.
Dekk så formen med plastfolie og sett kaken i kjøleskapet i et par timer.



 
Pisk så opp sjokoladekremen og dekk hele kaken med krem, og del kinder buenoene i to, lim så kinder bueno rundt langs hele kaken.
Hakk så noen kinder bueno og ha på toppen av kaken.
Sett så kaken i kjøleskapet i et par timer, så er den klar til servering.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat