Gå til hovedinnhold

Halloween kjeks


Idag er det Halloween, jeg må ærlig innrømme at jeg aldri har feiret halloween noe særlig, men jeg tenkte at jeg likevel skulle lage noen kjeks for å følge trenden litt.
Planen var å dele oppskriften igår, men det rakk jeg ikke da jeg ble sittende med disse kjeksene til langt ut på kvelden.
Jeg har laget noen kjeks av havre, cashew- og pistasjnøtter.
Mesteparten har jeg formet som spøkelser som jeg dyppet i hvit sjokolade og tegnet ansikter på med konditorfarge.
Så lagde jeg også noen runde kjeks som jeg dyppet i mørk sjokolade, på de var planen å tegne spindelvev og hodeskaller, men det gikk ikke helt etter planen siden jeg gikk tom for hvit sjokolade, og jeg hadde heller ikke melis.
Og i tillegg på en søndag, med ingen søndagsåpne butikker i nærheten, så kunne jeg rett og slett ikke kjøpe mer hvit sjokolade eller melis noen steder.
Så da ble det å blande gul og rød konditorfarge så det ble orange, og tegne gresskar på kjeksene istedenfor.
Kjeksene er laget med potetmel, og er derfor egnet for gluten allergikere også.
Det trenger nødvendigvis ikke å være halloween for å lage disse kjeksene heller, de kan lages når som helst og du trenger bare å dyppe de i sjokolade og evt. drysse over litt knuste nøtter, da sparer du også tid på å dekorere de.


Ingredienser


Kjeks:
60g pistasjnøtter
40g cashewnøtter
50g havregryn
3 ss brunt sukker
1/2 salt
45g smør
Grønn konditorfarge
125g potetmel
1 ts natron
1 ts vaniljesukker 

Du trenger også: 
150g hvit sjokolade
50g mørk sjokolade
Konditorfarge


Slik gjør du: 

Begynn med å lage deigen til kjeksene.
Smelt smøret og rist havregryn, cashew- og pistasjnøttene midt i ovnen på 150°C varmluft i 8 minutter og avkjøl.
Bland så grønn konditorfarge i smøret til det blir grønt.
Ha så havregryn, cashew- og pistasjnøttene, sukker og salt i foodprosessoren og kjør til det blir finmalt.
Hell så havre og nøtteblandingen i smøret og rør om.
Ha så i egget og rør sammen.
Bland så sammen potetmel, natron og vaniljesukker i en liten skål og sikt inn.
Bland godt til du får en jevn deig.
Pakk så deigen i plastfolie og sett i kjøleskapet i en time eller to.


 
Stikk så ut kjeksene og stek de.
Jeg hadde ikke en spøkelse utstikker, så jeg måtte tenke så det knaket på hva jeg skulle gjøre. Til slutt endte jeg opp med å bruke en hjerte utstikker og skjære hjertene i to for så å forme en liten bøy nederst.
Jeg lagde også noen runde kjeks, du velger selv hva du vil gjøre.
Sett stekeovnen på 160°C over og undervarme.
Kjevle ut deigen mellom to brødposer som er klippet opp, ganske tykk, fjern så den øverste brødposen, stikk ut hjerter, fjern deigen rundt og del hjertene i to, form så spøkelser på brettet.
Stek så kjeksene midt i ovnen i 8-10 minutter. Avkjøl på rist.


 
Smelt så den hvite sjokoladen over vannbad, derretter den mørke sjokoladen.
Dekk så spøkelsene med hvit sjokolade og de runde kjeksene med mørk sjokolade.
Dette gjør du enkelt ved å dyppe kjeksene i sjokoladen, med den hvite sjokoladen vil det bli lettere å smøre på sjokoladen med en teskje da den er ganske tykk, og du vil muligens ikke ha nok om du dypper de.
De runde kjeksene kan dyppes i mørk sjokolade.
Legg så de ferdige kjeksene på brett med plastfolie og sett i fryseren i ca. 5-10 minutter til sjokoladen har stivnet.
Tegn så ansikter på spøkelsene med svart konditorfarge, legg de tilbake på brettet og sett i kjøleskapet i en time eller to.
Tegn så gresskar eller evt. spindelvev, hodeskaller, etc. på de runde kjeksene.
Legg de også på brettet til konditorfargen har stivnet, ca. en time eller to.
Bruker du hvit sjokolade eller evt. melis kan du også sette de i kjøleskapet i en times tid.
Kjeksene oppbevares i en tett boks i kjøleskapet.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat