Gå til hovedinnhold

Gresskar karri med urte og hvitløk yoghurtbrød


 
Det er snart halloween, og det kryr av gresskar på butikken. 
Jeg kjøpte ikke gresskar for å risse inn et skummelt ansikt på det, men for å bruke det til middagen.
Det var på tide med litt vegetarmat igjen, så da ble det gresskar karri med squash, padronpaprika og mini snack paprika.
Jeg lagde også noen yoghurtbrød med koriander, persille og hvitløk, inspirert av naan brød til å ha vedsiden av karrien.
Så blir det jo ikke karri uten basmatiris, så den måtte jo selvsagt være med.
For vegansk alternativ kan kremfløten byttes ut med enten vann eller gryr.
Yoghurtbrødet kan sikkert også lages vegansk ved å bytte ut den greske yoghurten med en annen plantebasert yoghurt.


Ingredienser


Urte og hvitløk yoghurtbrød: 
2-3 bunter koriander
2-3 bunter bladpersille
2 hvitløksfedd 
250g hvetemel
1/4 ts bakepulver
2 ts tørrgjær
1 klype salt
3 ss olivenolje
180g gresk yoghurt
50ml varmt vann

Gresskar karri: 
1/2 lite gresskar (1/4 hvis du har et stort et)
3 padronpaprika
3 mini snack paprika
1/4 squash
8 cherrytomater 
1 gul løk
1 rød chili
1 grønn chili
2 hvitløksfedd
2-3 bunter koriander
2-3 bunter bladpersille
1 boks kokoskrem (250ml)
2 dl kremfløte
1 dl vann
1 ts karri 
1 ts garam masala
1/2 ts chilipulver (Piri Piri)
1 ts spisskummen
1 ts koriander malt
Limesaft
Salt og pepper

Du trenger også: 
Basmatiris 


Slik gjør du: 

Begynn med å lage deigen til yoghurtbrødene.
Finhakk hvitløk, koriander og bladpersille.
Bland så sammen alt det tørre i en bolle, og bland inn urtene og hvitløken.
Ha så i olivenolje og gresk yoghurt og rør om til det blir ganske så klumpete, ha så i vannet og rør sammen med en skje eller gaffel og ta over for hånd etterhvert som deigen begynner å samle seg.
Kna så deigen til den blir jevn, du kan evt. drysse over litt til mel, men ikke mer enn 1 ss, da deigen skal være ganske løs og noe klissete.
Ta så deigen ut av bollen og smør bollen med smør eller finn en ny bolle og smør den med smør.
Legg så deigen tilbake i den smurte bollen og dekk med plastfolie.
Sett så deigen til heving et lunt sted til deigen har hevet til dobbel størrelse.


 
Skjær så gresskar i terninger, fjern skallet og kjernene, ha gresskar terningene i en skål.
Skjær så paprika i strimler og squashen i fire og derretter i kvadratiske skiver, og ha alt i en skål sammen.
Skjær så tomatene i terninger og ha i en skål for seg selv.
Hakk så løken og ha i en skål for seg selv.
Finhakk så hvitløk, rød og grønn chili, koriander og persille, og la det ligge på brettet.
Finn så frem resten av ingrediensene så du har det klart.


 
Begynn med å frese løken i en gryte på middels sterk til den blir blank.
Ha så i chili, hvitløk og tomater og rør om, trekk så gryten til side og ha i krydderet.
Sett så gryten tilbake på platen og la det frese litt, ha så i gresskar terningene, rør om og la det frese litt til.
Ha så i kokosmelk, kremfløte og vann, rør om og ha i litt salt og pepper, la det putre til gresskar terningene begynner å bli møre, og ha i paprika og squash. 
La det putre litt til, og ha i koriander og persille mot slutten, smak til med salt, pepper og lime.


 
I mellomtiden mens det putrer i gryten, lag yoghurtbrødene.
Sett stekeovnen på 200°C over og undervarme. 
Del så deigen i fire emner, form til boller, dryss over litt mel og kjevle ut ovale brød.
Ha så brødene på et stekebrett med bakepapir og stek midt i ovnen i 8-10 minutter.
Kok så risen etter pakkens anvisning.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat