Gå til hovedinnhold

Bringebær ostekake med havre og mandel kjeks bunn, Skipper's pipes- og bringebær gelelokk


Ostekake er populært blandt mine foreldre ihvertfall. Denne bringebær ostekaken med et lakris gelelokk og et bringebær gelelokk er spesial laget for min far siden han er glad i bringebær og lakris.
Lakris geleen er laget av Skipper's pipes, noe han liker veldig godt.
Jeg kjøper alltid Skipper's pipes i jule- og bursdagsgave til han, men denne gangen fikk han litt mindre lakris i pakken siden jeg måtte låne noen til kaken.
Selv er jeg ingen lakris elsker, jeg spiste det faktisk når jeg var liten, men etterhvert som jeg ble eldre så sluttet jeg å like det. 
Kjeksene til bunnen har jeg også laget selv, av mandler og havre. Kjeksene kan lages en dag i forveien og oppbevares i en tett boks før de knuses og blandes med smeltet smør.


Ingredienser


Havre og mandel kjeks: 
100g mandler
50g havregryn
50g smør
3 ss brunt sukker
1 klype salt
1 egg 
60g potetmel
1/2 ts natron

Bunn: 
50g smør
150g kjeks

Bringebær ostekrem: 
250g frosne bringebær
50ml vann
5 gelatinplater
3-4 ss honning
Noen dråper sitronsaft
1 boks philadelphia (200g)
2 dl kremfløte

Lakris gelelokk: 
2 dl vann
2 Skipper's pipes
Salt 
Et par dråper sitronsaft
2 gelatinplater

Bringebær gelelokk: 
150g frosne bringebær
150ml vann
1-2 ss honning 
2 gelatinplater

Du trenger også: 
1 pakke ferske bringebær
2 Skipper's pipes 


Slik gjør du:

Begynn med å lage kjeksene, gjerne en dag i forveien.
Smelt smøret og avkjøl.
Rist så mandlene og havregryn i ovnen på 150°C varmluft i 8-9 minutter og avkjøl.
Ha så brunt sukker, salt, mandler og havregryn i foodprosessoren og finmal det.
Hell så i kjelen med smeltet smør, og bland sammen.
Ha så i egget og rør det inn.
Bland så sammen potetmel og natron i en skål og sikt det inn. 
Ha så deigen over i en skål eller pakk den inn i plastfolie, og sett deigen i kjøleskapet i to timer. 
NB! Hvis deigen skal ligge i mer enn to timer er det best å pakke den inn i plastfolie da det vil være vanskelig å få den ut av bollen.



 
Sett stekeovnen på 180°C over og undervarme.
Riv så opp to brødposer og kjevle ut deigen mellom de. 
Stikk ut runde kjeks med en rund utstikker, en kopp eller et glass. 
Legg kjeksene på brett med bakepapir og stek de midt i ovnen i 8-10 minutter, de skal være gylne i kantene. Avkjøles på rist.



 
Lag så bunnen.
Smelt så smøret i en kjele og avkjøl noe, knus så kjeksen, enten i en foodprosessor eller i to brødposer med en kjevle.
Hell så kjekssmulene i smøret og bland godt sammen.
Ha så bakepapir i bunnen av formen og langs, bruk smør til å lime bakepapiret rundt langs formen.
Ha så kjekssmulene i formen og klem ned med en teskje til bunnen er jevn og fast.
Dekk så formen med plastfolie og sett i fryseren i minst 30 minutter.


 
Lag så bringebær ostekremen.
Ha bringebærene i en kjele med vann og kok opp på middels varme til det blir flytende, smak til med honning og sitronsaft mot slutten.
Bløtlegg så gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter og klem ut væsken.
Sil så bringebærene så du ikke får med steinene.
Rør så gelatinen inn i de silte bringebærene og avkjøl noe.
Ha så Philadelphia og en ss honning i en bolle og bland sammen med en håndmikser.
Hell så geleen i philadelphiaen og rør sammen med en håndmikser til det blir klumpfritt.
Pisk så kremfløten stiv og vend inn.
Hell så ostekremen i formen og ha i bringebær, dytt så bringebærene ned så du gjemmer de i kremen.
Dekk så formen med plastfolie og sett i fryseren i 2 timer.


 
Lag så lakris gelelokket.
Hell 1 dl av vannet i en kjele og legg Skipper's pipene oppi, kok opp på middels varme til lakrisen har smeltet helt, dette tar sin tid så her må man være tålmodig. Rør ofte så det ikke går i bunnen. Ha i resten av vannet når det begynner å tykne og du ser at vannet har fordampet.
Bløtlegg så gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter og klem ut væsken.
Rør så gelatinen inn i lakrisen og smak til med litt salt og noen dråper sitronsaft, og avkjøl.
Ha så lakris gelelokket på kaken, dekk formen med plastfolie og sett tilbake i fryseren i en halvtimes tid.



 
Lag så bringebær gelelokket.
Ha bringebærene i en kjele med 50ml vann og kok opp til det blir flytende.
Bløtlegg så gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter og klem ut væsken.
Sil så steinene av bringebærene og hell tilbake i pannen, ha så i resten av vannet og smak til med honning. Rør så inn gelatinen til den har løst seg helt opp.
Hell så bringebær geleen over lakris gelelokket, og dekk formen med plastfolie.
Sett så kaken i kjøleskapet helst natten over eller 4-6 timer hvis du ikke kan vente.
Pynt så kaken med bringebær og Skipper's pipes.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat