Her har jeg brukt barbecue saus istedenfor pizzasaus, dette er enda en gammel oppskrift som ikke kom med etter at bloggen min flyttet pga dårlig bildekvalitet.
På pizzaen hadde jeg gul og rød mini snack paprika og rødløk.
Jeg delte deigen i to så jeg hadde for to pizzaer, du velger selv om du vil lage en stor pizza eller to mindre pizzaer.
Ingredienser
Barbecue saus:
15 cherrytomater
2 ss olivenolje
1 ss brun eddik
3 ss soyasaus
1-2 ss honning
2 hvitløksfedd
1 rød chili
4 ts paprikapulver røkt
2 ts chipotle krydder
Salt
Limesaft
Pizzadeig:
400g pizzamel (tipo 00)
1 klype salt
1 klype sukker
2 ts tørrgjær
2 ss olivenolje
250g lunkent vann
Kylling marinade:
1 kyllingfilet
2 ts barbecue saus
3 ts paprikapulver røkt
2 ts chipotle krydder
1 ts spisskummen
Salt og pepper
Du trenger også:
Revet ost (Cheddar anbefales)
1 gul mini snack paprika
1 rød mini snack paprika
1 liten rødløk
Semulegryn til å forme deigen
Hvitløksdressing:
2 hvitløksfedd
1-2 bunter bladpersille
1-2 bunter dill
3 ss creme fraiche
Salt og pepper
Slik gjør du:
Begynn med å lage barbecue sausen.
Skjær toppene av tomatene og ha de i kokende vann til skallet sprekker og ha i en skål med kaldt vann.
Grovhakk eller finhakk chili og hvitløk, du trenger ikke å være nøye da sausen skal kjøres glatt med stavmikser etterpå.
Ha så litt olivenolje i en kjele, klem tomatene ut av skallet, og ha i hvitløk, chili, soyasaus, brun eddik og honning.
Rør så sammen og mos tomatene.
La så sausen koke inn under lokk i 20-30 minutter på middels varme, og smak til med salt og limesaft, og evt. mer røkt paprikapulver.
Kjør så sausen glatt med stavmikser, ha i en skål og avkjøl helt før du har den på pizzaen.
Lag så pizzadeigen.
Bland sammen alt det tørre i en bolle og ha i olivenolje og lunkent vann.
Rør først sammen med en gaffel eller skje til deigen begynner å samle seg og ta over for hånd.
Elt så deigen til den er jevn, den skal være litt klissete.
Lager du to pizzaer, del deigen i to og ha i to smurte boller, lager du en smør bollen med smør eller margarin og legg deigen tilbake i bollen.
Dekk så bollene med plastfolie og la deigen(e) heve til dobbel størrelse et lunt sted.
Skjær så kyllingen i biter, ha i en skål og krydre den med krydderet, og ha i et par ts av barbecue sausen. Dekk så skålen med plastfolie og sett i kjøleskapet.
Skjær så paprika og rødløk så du har toppingen klar.
Sett så stekeovnen på 220°C over og undervarme med stekebrettet i.
Ha så et bakepapir på benken eller på en bakematte og dryss over semulegryn.
Vipp så ut deigen og form pizzaen, prøv å ikke klemme ut luften, og lag pizzaen så tynn som mulig i midten og dytt luften ut i kantene.
Ta så ut brettet og løft bakepapiret med pizzaen over på det varme brettet.
Ha så saus på pizzaen, så ost og fordel kyllingen, paprikaen og rødløken på pizzaen.
Stek så pizzaen midt i ovnen i 18-20 minutter og avkjøl noe. Dryss så over tørket eller fersk oregano.
Mens pizzaen er i ovnen kan du raskt lage en hvitløksdressing.
Finhakk hvitløk og bladpersille og finsnitt dill, ha så creme fraiche i en skål, ha i hvitløk, persille og dill, og smak til med salt og pepper.
Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.
Kommentarer
Legg inn en kommentar