Gå til hovedinnhold

Vegetar taco med quinoa

 
Det er vel ingenting å legge skjul på at jeg er glad i taco, ikke den man kjøper fra butikken, men den man lager selv.
Helt siden jeg lagde tortillalefsene mine selv, har jeg aldri kjøpt ferdige lefser fra butikken. Og helt siden det slo meg at det faktisk går ann å lage tacokrydder selv har jeg også laget det selv.
Her har jeg laget vegetar tacos med quinoa, rødløk, sweetbite gul og rød paprika og grønn chili, som har kokt inn i en tex mex tomatsaus som jeg lagde på forhånd.
Så strødde jeg over litt ost og ga tacoene 5 minutter i air fryeren.
Til tacoene serverte jeg padronpaprikasaus, for vegansk alternativ kan den byttes ut med guacamole siden den inneholder creme fraiche. Oppskrift på padronpaprikasaus finner du her.

Ingredienser

Mini tortillalefser (16 stk):
300g hvetemel
1/2 ts bakepulver
1 klype salt
3 ss rapsolje
150ml vann
Tex mex tomatsaus:
8 sødmetomater
8 cherrytomater
1 rød chili
2 hvitløksfedd
1 bunt oregano
1 bunt koriander
1-2 ss olivenolje
2 ts spisskummen
1 ts koriander malt
1 ts chilipulver (meksikansk)
2 ts paprikapulver
Salt og pepper
Lime
Tacofyll:
2 røde sweetbite paprika
2 gule sweetbite paprika
1 grønn chili
1 liten rødløk
1-2 ss olivenolje til steking
1 dl quinoa
50ml vann
Du trenger også:
Revet ost til topping

Slik gjør du:
Begynn med å lage deigen til lefsene.
Bland sammen mel, bakepulver og salt i en bolle, ha så i olje og vann og rør sammen med en gaffel til deigen begynner å samle seg og ta over for hånd, elt så deigen til den er jevn.
Dekk så bollen med plastfolie og la deigen hvile i en halvtimes tid.

Lag så tex mex tomatsausen.
Skjær av toppene på tomatene og ha de i en kjele med kokende vann til skallet sprekker og deretter i en skål med kaldt vann.
Finhakk så chili, hvitløk, oregano og koriander.
Ha så olivenolje i en en kjele og klem tomatene ut av skallet, ha så i chili, hvitløk, oregano og koriander, og krydderet, mos så tomatene og rør sammen.
Ha så på lokk og la sausen putre under lokk på middels varme i en halvtimes tid.
Kjør så sausen glatt med stavmikser.

Finn så frem deigen til lefsene.
Klipp bakepapir i 17 små biter og to litt større.
Strø litt mel på et bakepapir og del deigen i 16 emner.
Form så til boller og kjevle ut mellom to bakepapir. Legg så de ferdige lefsene oppå hverandre med bakepapir mellom.
Stek så lefsene i en tørr panne på middels varme til de har fått brune flekker på hver side. Legg så de ferdige lefsene oppå hverandre og pakk godt inn i aluminiumsfolie.

Skjær så grønnsakene til fyllet og skyll quinoa godt i varmt vann, og deretter i kaldt vann.
Finhakk grønn chili og skjær paprikaen i små terninger. Finhakk så rødløken.

Fres så løken i en gryte på middels sterk varme til løken er blank, ha så i paprika og chili og la det frese litt.
Trekk så gryten til side, ha i sausen + 50 ml vann og quinoa. Rør om, ha i litt salt og pepper, ha på lokk og sett tilbake på platen, la det putre på middels varme i 12-15 minutter.

Lag så to tacostativ av aluminiumsfolie, og legg lefsene i stativene.
Ha så i fyllet og dryss over ost.
Stek så i air fryeren på 200°C i 5-6 minutter.
Server med padronpaprikasaus eller guacamole.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat