Gå til hovedinnhold

SnickerskakeDe fleste er sikkert vant til snickerskake med ritz kjeks eller andre typer salte kjeks. I denne snickerskaken har jeg valgt å droppe den salte kjeksen og heller salte peanøttene selv. Jeg har brukt peanøtter med skall, det tar litt tid å fjerne skallet fra peanøttene, men det er verdt det til slutt! Har også tilsatt maisenna i bunnen, og det er heller ingen bakepulver i den, siden marengsen gjør den luftig nok, så det trengs rett og slett ikke! Skulle gjerne hatt noen knuste peanøtter på toppen av kaken også, men gikk tom.


Ingredienser

Bunn:
200 g usaltede peanøtter
4 eggehviter
4 ss maisenna
Rundt 1 ss salt

Karameliserte nøtter:
ca. 50g usaltede peanøtter
75 ml Vann
1 ss sukker
1 ss brunt sukker
2 ss lys sirup
1 ss smør
2 ss kremfløte
1 ts brun maisenna

Sjokolade:
100g lys kokesjokolade
100g 70% kokesjokolade
2 ss smør
4 eggeplommer

Slik gjør du:

Begynn med å ta skallet av peanøttene, og vei underveis til du har 200g, kjør de i foodprossessor, til nøttene er nesten pulverisert. Tilsett maisenna og salt, og kjør videre til det ikke klumper seg. Du kan evt ta en skje eller med fingeren å løse opp klumpene. Sett stekeovnen på 180°C.
Skill eggeplommene fra eggehvitene, og sett eggeplommene i kjøleskapet. Pisk eggehvitene stive, og tilsett sukkeret, og pisk videre til du får en glatt marengs. Vend inn det tørre med slikkepott, og ha i en smurt form.
Stekes i 25-30 min midt i ovnen. Avkjøl på rist.Ha sukker, vann og sirup i en stekepanne på middels varme, og vent til sukkeret er smeltet (Til det bobler). Vend inn en ss smør av gangen, og rør til smøret er borte, tilsett kremfløten, og saltet å la det boble litt til.

Ha i nøttene, og evt litt mer salt etter smak, og tilsett 1 ss brun maisenna, la det boble litt til til du ser at det tykner. Kjøl ned. Smør så utover kaken, det kan være litt vanskelig i og med at karamellen er såpass seig, men det går til slutt. Sett den i kjøleskapet for litt før du tar på sjokoladen.

Smelt sjokoladen på lav varme eller over vannbad. Når sjokoladen er smeltet, tar du pannen eller skålen til side og vender inn smøret, 1 ss av gangen. Vent til sjokoladen er avkjølt, og ha i en og en eggeplomme av gangen, rør til det blir glatt. Før du tar eggeplommene i sjokoladen kan du ta 2-3 ts av den som du setter til side, og blander med litt kremfløte. Dette er for å ha en sjokoladesaus til å pynte kaken med.
Hell sjokoladen utover kaken mens den fortsatt er flytende, og fordel utover kaken, og sett i kjøleskapet igjen for litt.

Pisk så kremfløten stiv, jeg tar ikke noe sukker i den siden kaken er ganske søt og mektig i seg selv, kremen er bare der for at kaken skal bli litt lettere. Ha krem på kaken med evt. med en skje eller med en spruteflaske som jeg har brukt.


Pynt med litt sjokoladesaus og evt. noen hakkede peanøtter. Står seg best i kjøleskapet.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat