For litt siden lagde jeg panert ørret i air fryeren, og resultatet ble så bra og knasende sprøtt at jeg måtte lage det igjen og dele oppskriften.
Ørreten panerte jeg i knekkebrød med tørket dill og persille, løkpulver, salt og pepper.
Som tilbehør lagde jeg en creme fraiche salat med gulrot, agurk, gressløk, hvitløk, dill og bladpersille, og hasselbackspoteter.
Å panere ørret eller laks i knekkebrød er noe jeg faktisk har gjort flere ganger og stekt i ovnen på varmluft eller i pannen med masse olje, men resultatet har faktisk aldri blitt så bra som i air fryeren. Det funker, men det blir ikke like knasende sprøtt som i air fryeren.
Ingredienser
Salat:
1 stor gulrot
1/4 agurk
1 bunt dill
2-3 bunter bladpersille
5-7g gressløk
2 små hvitløksfedd
1 boks creme fraiche
1 ts dijonsennep
Salt og pepper
Hasselbackspoteter:
2 poteter
2-3 ss rapsolje
1 ts paprikapulver
1 ts tørket rosmarin
1 ts tørket dill
1 ts tørket persille
Salt og pepper
Panering:
3 knekkebrød
1 ts tørket dill
1 ts tørket persille
1 ts løkpulver
Salt og pepper
1 egg
Du trenger også:
2 ørretfileter uten skinn og bein
Slik gjør du:
Begynn med å lage salaten siden den må stå i kjøleskapet så smakene får satt seg.
Finhakk hvitløk og persille og finsnitt dill og gressløk.
Riv så gulrot og agurk på et rivjern.
Ha så alt i en skål, og ha i creme fraiche, dijonsennep og salt og pepper, rør godt, dekk med plastfolie og sett i kjøleskapet frem til servering så smakene får satt seg.
Snitt så i potetene på begge sider, bare pass på at du ikke snitter for langt inn i poteten da du vil dele den i to, og det vil vi jo helst unngå.
Ha så potetene i en brødpose, ha i olje og krydder og gni krydderet på potetene.
Legg så potetene på aluminiumsfolie og stek i ovnen i 30-45 minutter. Snu når ca. halve tiden har gått, og hell over mer rapsolje hvis det trengs.
Gjør så klar paneringen.
Ha knekkebrød i to brødposer og knus de med en kjevle eller kjøttklubbe.
Eller bruk foodprosessoren.
Ha så smulene i en dyp tallerken, ha i krydderet og bland sammen.
Knekk så et egg i en annen dyp tallerken rett før du skal dyppe ørretfiletene i paneringen.
Finn så frem ørretfiletene og dypp de i paneringen, så i egg og så i paneringen igjen.
Legg så de panerte filetene på bakepapir og stek i air fryeren i 10-12 minutter, snu når halve tiden har gått.
Kommentarer
Legg inn en kommentar