Gå til hovedinnhold

Panert ørret med salat og hasselbackspoteter

 

For litt siden lagde jeg panert ørret i air fryeren, og resultatet ble så bra og knasende sprøtt at jeg måtte lage det igjen og dele oppskriften.
Ørreten panerte jeg i knekkebrød med tørket dill og persille, løkpulver, salt og pepper.
Som tilbehør lagde jeg en creme fraiche salat med gulrot, agurk, gressløk, hvitløk, dill og bladpersille, og hasselbackspoteter.
Å panere ørret eller laks i knekkebrød er noe jeg faktisk har gjort flere ganger og stekt i ovnen på varmluft eller i pannen med masse olje, men resultatet har faktisk aldri blitt så bra som i air fryeren. Det funker, men det blir ikke like knasende sprøtt som i air fryeren.


Ingredienser

Salat:
1 stor gulrot
1/4 agurk
1 bunt dill
2-3 bunter bladpersille
5-7g gressløk
2 små hvitløksfedd
1 boks creme fraiche
1 ts dijonsennep
Salt og pepper

Hasselbackspoteter:
2 poteter
2-3 ss rapsolje
1 ts paprikapulver
1 ts tørket rosmarin
1 ts tørket dill
1 ts tørket persille
Salt og pepper

Panering:
3 knekkebrød
1 ts tørket dill
1 ts tørket persille
1 ts løkpulver
Salt og pepper
1 egg

Du trenger også:
2 ørretfileter uten skinn og bein


Slik gjør du:

Begynn med å lage salaten siden den må stå i kjøleskapet så smakene får satt seg.
Finhakk hvitløk og persille og finsnitt dill og gressløk.
Riv så gulrot og agurk på et rivjern.
Ha så alt i en skål, og ha i creme fraiche, dijonsennep og salt og pepper, rør godt, dekk med plastfolie og sett i kjøleskapet frem til servering så smakene får satt seg.


Snitt så i potetene på begge sider, bare pass på at du ikke snitter for langt inn i poteten da du vil dele den i to, og det vil vi jo helst unngå.
Ha så potetene i en brødpose, ha i olje og krydder og gni krydderet på potetene.
Legg så potetene på aluminiumsfolie og stek i ovnen i 30-45 minutter. Snu når ca. halve tiden har gått, og hell over mer rapsolje hvis det trengs.


Gjør så klar paneringen.
Ha knekkebrød i to brødposer og knus de med en kjevle eller kjøttklubbe.
Eller bruk foodprosessoren.
Ha så smulene i en dyp tallerken, ha i krydderet og bland sammen.
Knekk så et egg i en annen dyp tallerken rett før du skal dyppe ørretfiletene i paneringen.


Finn så frem ørretfiletene og dypp de i paneringen, så i egg og så i paneringen igjen.
Legg så de panerte filetene på bakepapir og stek i air fryeren i 10-12 minutter, snu når halve tiden har gått.


Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat