Idag ville jeg ha noe lett og enkelt til middag, så da ble det så enkelt som ovnsbakt ørret med mango og agurksalat.
Den ene fileten er med hvitløk og koriander og den andre er med hvitløk og dill.
Salaten er laget med ganske få ingredienser også, mango, agurk, rød og grønn chili. Men det enkle er ofte det beste.
Ingredienser
Mango og agurk salat:
1 mango
1/2 agurk
1/2 rød chili
1/2 grønn chili
1-2 bunter koriander
Limesaft
Salt og pepper
Du trenger også:
En håndfull sesamfrø
2 ørret fileter uten skinn og bein
1-2 bunter koriander eller dill
1 hvitløksfedd
Slik gjør du:
Begynn med å lage salaten, skjær agurk og mango i terninger og finhakk chili. Om alle du skal lage mat til liker koriander kan du ha det også i med en gang.
Ha alt i en skål, bland sammen og smak til med salt, pepper og limesaft.
Dekk så skålen med plastfolie og sett i kjøleskapet.
Rist så sesamfrø i en tørr panne på middels varme, og avkjøl.
Dryss over salaten før servering, og evt. på ørreten også.
Finhakk så hvitløk og koriander eller dill. Jeg hadde koriander på min, og dill på min samboer sin. Du velger selv om du vil bruke begge deler, eller kun en av delene.
Sett så stekeovnen på 200°C varmluft.
Finn frem ørreten og dypp den i hvitløk og koriander, legg så grillpinner på tvers over en ildfast form og legg filetene oppå grillpinnene, hvor mange grillpinner du trenger avhenger av bredden på fileten.
Dryss over sesamfrø og stek midt i ovnen på rist i 12-15 minutter.
Server med ris og ponzusaus.
Kommentarer
Legg inn en kommentar