Oreo er en soleklar favoritt hos meg, dette blir den 6 kaken med oreo jeg legger ut her på bloggen. Jeg så at noen hadde laget en oreo ostekake på Instagram eller Facebook og ble da inspirert til å lage det også.
Så da var det å kjøpe inn ingrediensene og sette i gang.
Bunnen er en klassisk kjeksbunn av oreo, men uten fyllet, da jeg brukte fyllet i kremen.
Kremen er av philadelphia, fyllet til kjeksene, pisket krem og knuste oreokjeks.
Over ostekremen har jeg en sjokolade ganache som er laget med selskapssjokolade.
På toppen har jeg som vanlig knuste oreokjeks, og noen oreo sjokoladehjerter, som jeg fant ut at jeg skulle lage på sparket.
Vil du se de andre oppskriftene på de andre oreokakene jeg har laget tidligere finner du de nederst i innlegget.
Ingredienser
Bunn:
60g tine meierismør
1 & 1/2 pk. oreokjeks
Ostekrem:
4 gelatinplater
1 dl kremfløte (skal varmes)
1 pk. philadelphia
Fyllet til oreo kjeksene
1 ts vaniljesukker
1 ss melis
1 boks kremfløte (3dl, skal stivpiskes)
1 pk. oreo
Sjokolade ganache:
1 dl kremfløte
100g selskaps sjokolade
Oreo sjokolade hjerter:
50g kokesjokolade
1-2 oreo kjeks
3-4 oreokjeks for topping
Slik gjør du:
Begynn med å smelte smøret til bunnen.
Skrap så ut fyllet i oreokjeksen på alle kjeksene å ha i en skål, kjør kjeksene glatt i foodprosessoren og dekk skålen med fyllet med plastfolie å sett i kjøleskapet.
Bland så den knuste oreokjeksen i smøret, og rør godt. Ha så alt i en kakeform med bakepapir å fordel jevnt, og klem ned med en skje, klem ekstra godt i kantene.
Dekk så formen med plastfolie å sett i fryseren i 30 minutter.
Lag så ostekremen, begynn med å bløtlegge gelatinplatene, og varm opp 1 dl kremfløte.
Klem så ut vannet av gelatinplatene, og ha i fløten, rør godt til gelatinen er helt oppløst, og avkjøl, rør av og til for å hindre klumper.
Ha så philadelphia, fyllet til oreokjeksene, melis, vanilje sukker og kremfløten med gelatin i en bolle, og bland sammen med en håndmikser.
Pisk så kremfløten stiv og vend inn i ostekremen.
Ha oreokjeksen i en brødpose å knus kjeksen i biter med en kjøttklubbe eller en kjevle. Ha så kjeksen i ostekremen og vend inn.
Fordel så kremen utover kaken, dekk formen med plastfolie og sett i kjøleskapet i en times tid.
Lag så sjokolade ganachen, varm opp fløten, og knekk sjokoladen i biter, å ha i den varme fløten. Beveg kjelen litt rundt for at fløten skal dekke sjokoladen, og vent 10 minutter uten å røre. Etter 10 minutter kan du røre, avkjøl så ganachen, å ha på kaken over ostekremen.
Lag så oreo sjokolade hjertene.
Begynn med å smelte sjokoladen, ha så plastfolie på en tallerken og ha sjokoladen i en hjerte utstikker. Fordel sjokoladen i hjertet, og knekk oreokjeks i små biter og strø over, fjern så hjertet og gjenta, jeg fikk 6 hjerter. Sett så tallerkenene i fryseren. Jeg har brukt freia lys og 70% kokesjokolade.
Stikk så oreo sjokolade hjertene i kaken, og fordel rundt, knekk så noen oreokjeks og strø over. Dekk så kaken med plastfolie å sett i kjøleskapet i 2-3 timer til. Men den blir mye bedre om du lar den stå natten over.
Kommentarer
Legg inn en kommentar