Gå til hovedinnhold

Kyllingspyd med sataysaus



Kyllingspyd med sataysaus er en av oppskriftene som ikke kom med pga. dårlig bildekvalitet etter at jeg nylig byttet platform.
Så idag tenkte jeg at jeg skulle reposte kyllingspyd med sataysaus, eller peanøttsaus som noen også kaller det.
Kyllingspydene er tilberedt i air fryeren, men kan også tilberedes i ovn på varmluft på samme måte for de som ikke har air fryer, men det vil ta opp mot 20-25 minutter i ovnen avhengig av størrelsen på kylling bitene.
Det ble rikelig med saus denne gangen, så her er det bare og forsyne seg med saus. 
Jeg var litt raus kanskje, men det er jo en god saus, så det går helt fint.


Ingredienser


Sataysaus: 
180g peanøtter 
1 klype sukker
Salt etter smak
50ml nøytral olje 
2-3 dråper sitronsaft
2 hvitløksfedd
1 rød chili
1 boks kokoskrem (250ml)
Salt og pepper
Limesaft etter smak

Kyllingspyd: 
1 kyllingfilet
1 ts chilipulver (Piri Piri)
Salt og pepper
3 ts sataysaus

Du trenger også: 
ca. 2 dl basmatiris
1 vårløk
1 rød chili


Slik gjør du:

Begynn med å lage sataysausen.
Kjør halvparten av peanøttene i foodprosessoren med en klype salt og sukker til det er helt pulverisert, ha så i olje og kjør videre til det blir "suppeaktig", ha så i resten av peanøttene og kjør glatt til du får peanøttsmør.
Smak så til med salt og noen dråper sitronsaft.
Finhakk så chili og hvitløk, og fres i en kjele i litt kokosolje på middels sterk varme.
Ha så i 2-3 ss av peanøttsmøret og rør godt sammen. Skru så ned varmen til svak varme.
Ha så i kokosmelk og rør den inn, la det putre litt og tilsett resten av peanøttsmøret, når det begynner å tykne og se ut som grøt, tilsett vann og rør godt, og trekk kjelen til side.
Smak så til med salt, pepper og limesaft.
Ha sausen over i en skål og avkjøl da den skal serveres kald, du kan også evt. varme den opp igjen før servering hvis du ønsker det, men grunnen til at den skal være kald er fordi den også skal brukes i marinaden til kyllingen, og da kan ikke sausen være glovarm.




Skjær så kyllingen i store biter og krydre med chilipulver, salt og pepper, ha så i 3 ts av sataysausen og bland godt sammen.
Dekk så skålen med plastfolie og sett i kjøleskapet i et par timer.



Skjær så chili og vårløk i skrå skiver, og kok risen etter pakkens anvisning.
Tre så kyllingen inn på grillspyd, legg så spydene over en ildfast form og stek i air fryeren i 10-12 minutter på 200°C.
Server med basmatiris, chili, vårløk og topp det hele med litt frisk koriander.



Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat