Gå til hovedinnhold

Fylt panert kyllingfilet med byggrynsrisotto

 

Jeg bruker stadig air fryeren oftere, selv om jeg sa at jeg ikke skulle gjøre det da jeg kjøpte den fordi jeg fortsatt ville bruke ovnen og stekepannen.
Men av og til så er det bedre å bruke den, som f.eks når jeg lager fylt panert kyllingfilet med byggrynsrisotto som tilbehør. Da er det faktisk bedre å hive kyllingen i air fryeren mens risottoen står å putrer på platen, og så er det raskere i air fryeren enn i ovnen.
Kyllingfiletene er fylt med geitost, sjampinjong og østerssopp og er panert i parmesan, tørket oregano og semulegryn.

Ingredienser

Du trenger:
2 kyllingbryst

Fyll til kyllingen:
2 små sjampinjonger
3 østerssopp
1 bunt dill
1-2 bunter bladpersille
20g geitost
Salt og pepper

Panering til kyllingen:
20g parmesan
3 ss semulegryn
1-2 ss tørket oregano
Salt og pepper
1 egg

Byggrynsrisotto:
8 østerssopp
5 små sjampinjonger
1 sjalottløk
2 hvitløksfedd
3-4 bunter bladpersille
8 dl vann
2 ts løkpulver
1/2 sitron
1 ts tørket oregano
1 ts tørket dill
1/2 ts tørket basilikum
100g byggris
30g parmesan
6 skiver geitost

Slik gjør du:

Begynn med å skjære sjampinjong og østerssopp til fyllet i små terninger.
Finhakk så persille og finsnitt dill, riv så geitost på rivjernet og bland alt sammen i en skål, ha i litt salt og pepper.
Lag så paneringen så du har den klar.
Riv parmesan på rivjernet og ha i en skål, ha så i semulegryn og gni inn parmesanen, så det blir mest mulig pulverisert sammen med semulegrynet, ha så i tørket oregano, salt og pepper.
Knekk så et egg og ha i en liten skål.


Bank så kyllingfileten flat, og ha fyllet i midten, rull så sammen fileten og prøv å lukke den så godt du kan.
Gjenta samme prosess med den andre fileten. Legg så de fylte kyllingfiletene til side.


Skjær så sjampinjong og østerssopp til byggrynsrisottoen, finhakk så hvitløk, sjalottløk og persille, og la det ligge på skjære brettet.
Ha så vann i et målebeger, skvis så ut saften fra en halv sitron, og ha i løkpulver, tørket oregano, dill og basilikum, og salt og pepper, rør så sammen.
Ha så olivenolje i en panne og fres løken til den blir blank, ha så i hvitløken og la det frese videre til den rå hvitløks lukten er borte.
Ha så i soppen og la det frese litt til, og ha i byggrisen, la det frese i et par minutter til under omrøring, og ha i «kryddervannet» så det akkurat dekker byggrisen, ha så i persille, la det putre til væsken er borte og spe på med mer væske til byggrisen er mør.
Ha så i revet parmesan og geitost skivene, og rør inn osten til den har smeltet, smak til med salt og pepper.


Mens risottoen putrer, og du venter på å spe med mer væske, finn så frem air fryeren.
Dypp så kyllingen i panering, så i egg og i paneringen igjen.
Legg så kyllingen i en ildfast form og stek i air fryeren på 200°C i 16-18 minutter.


Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat