Gå til hovedinnhold

Vegetar tacoboller med byggrynsfyll

Jeg kom til å tenke på at jeg kjøpte noen taco boller fra frysedisken da jeg gikk på ungdomsskolen som het «Hold it». Jeg husker også at det var en mikrobølgeovn på butikken, og at jeg alltid pleide å kjøpe en pakke med disse og varmet de i mikroen.
Inspirert av disse har jeg nå laget mine egne tacoboller, bare en vegetar versjon med byggryn istedenfor kjøttdeig.
Sammen med rødløk, sjampinjong, paprika, hvitløk, rød og grønn chili, tomater og byggryn har jeg laget et vegansk fyll med mitt eget tacokrydder.
Jeg hadde også ost i fyllet etter at det hadde blitt kaldt og ost oppå før jeg tok bollene i ovnen.
For vegansk versjon byttes osten enkelt ut med en plantebasert ost og pensles med vann eller evt. kikertlake istedenfor egg.

Ingredienser

Deig:
300g hvetemel
1 ts salt
2 ts tørrgjær
2 ss luftigere bakst
3 ss nøytral olje
150ml lunkent vann

Fyll:
1 liten rødløk
2 hvitløksfedd
3 små sjampinjonger
1/4 spisspaprika
1 rød chili
1/2 grønn chili
10 sødmetomater
50g byggris
Salt og pepper
Limesaft
Revet ost

Tacokrydder:
1 ts chilipulver (meksikansk)
1 ts koriander malt
3 ts spisskummen
2 ts paprikapulver
3 ts tørket oregano

Du trenger også:
Egg, vann eller kikertlake til pensling

Revet ost til topping

Slik gjør du:

Begynn med å lage deigen.
Bland sammen alt det tørre i en bolle, ha så i olje og lunkent vann og rør sammen med en gaffel til deigen begynner å samle seg, og ta over for hånd. Kna så deigen til den er jevn og fast.
Ta så deigen ut av bollen og rengjør bollen eller finn en ny en, smør så bollen med smør eller margarin og legg deigen i den smurte bollen.
Dekk så bollen med plastfolie og la deigen heve et lunt sted til dobbel størrelse.


Finhakk så rødløk, chili, og hvitløk og skjær paprika og tomater i terninger.
Skjær så sjampinjong i tynne strimler.
Kok så opp vann i en kjele, ha i litt salt og hell byggrisen ut av boil in bagen, kok så byggrisen i 10-15 minutter.
Ha så olje i en gryte, og fres løken på middels varme til den er blank. Ha så i hvitløk og la det frese videre, ha så i tomatene og tacokrydderet, når tomatene begynner å slippe væske, ha i paprika, sjampinjong og chili.
La det putre og koke inn litt, og smak til med salt, pepper og limesaft.
Ha så i byggrisen, bland sammen og trekk gryten til side.
Avkjøl til det er helt kaldt og rør inn en håndfull eller to med revet ost.


Del så deigen i 8 emner.
Trill ut små boller og kjevle de flate.
Ha så fyll i midten og lukk de, sett de med skjøten ned på et brett med bakepapir.
Dekk så tacobollene med en revet brødpose og la de etterheve til dobbel størrelse.
Sett stekeovnen på 200°C over og undervarme.
Pensle så tacobollene med egg, vann eller kikertlake og dryss over revet ost.
Stek så pizzabollene midt i ovnen i 15-20 minutter.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat