Jeg stod på kjøkkenet og lurte på hva jeg skulle lage, så jeg begynte å skjære noe sopp og tenkte at jeg skulle ta det litt på sparket. Jeg tenkte først på byggryns risotto, men så kom jeg til å tenke på at jeg har spist en del av det i det siste, så kom plutselig ideen om «hirsotto» opp i hodet mitt, så da ble det en urte og sopp hirsotto.
I hirsottoen har jeg brukt sjampinjong, østerssopp, løk, hvitløk, persille og dill, så laget jeg også en urte og krydderblanding til å spe med.
Jeg tok et beger og fylte med vann, så hadde jeg i tørket timian, rosmarin, litt tørket oregano og basilikum, sitronsaft, løkpulver, salt og pepper, og rørte sammen.
Ingredienser
Du trenger:
1 gul løk
2 hvitløksfedd
6 små sjampinjonger
6 østerssopp
2 bunter bladpersille
1 bunt dill
5g gressløk
550ml vann
1 ts soyasaus
1 ts tørket timian
1 ts tørket rosmarin
1/2 ts tørket oregano
1/2 ts tørket basilikum
3 ts løkpulver
1/2 sitron
Salt og pepper
1 dl hirse
40-50g revet parmesan
Slik gjør du:
Begynn med å skjære soppen i terninger og ha i en skål.
Finhakk løk, hvitløk og persille og finsnitt dill og gressløk.
Ha så vann i et målebeger og ha i soyasaus, tørket timian, rosmarin, oregano, basilikum, løkpulver, og smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Skyll hirsen godt i varmt vann og deretter i kaldt vann.
Ha så en del olje i en panne, jeg brukte bare wokpannen.
Fres løken på middels varme til den er blank, og ha i hvitløken, la det frese videre under omrøring til den rå hvitløks lukten er borte.
Ha så i hirse og soppen, og la det frese i et par minutter under omrøring.
Tilsett så krydderblandingen så det akkurat dekker hirsen, og ha i dill og persille, og spe på med mer av krydderblandingen når du ser at det blir mindre væske, ikke rør mens det putrer.
Riv så parmesan, og tilsett mot slutten sammen med gressløken, og smak til med salt og pepper, og evt. litt mer sitronsaft hvis det trengs.
Kommentarer
Legg inn en kommentar