Gå til hovedinnhold

Tex mex vegetarform med quinoa

 

Her om dagen prøvde jeg å gratinere i air fryeren, og må si at jeg ble overrasket over hvor fort det faktisk gikk, det som tar opp til 20 minutter i ovnen hvis ikke lenger tok kun 8 minutter i air fryeren, og resultatet ble faktisk bedre.
Nå begynner jeg å skjønne mer hvorfor folk kun bruker air fryeren når de først har kjøpt den.
Jeg bestemte meg for å lage en vegetarform, og sette den i air fryeren istedenfor i ovnen, og det ble utrolig godt, osten ble på en måte sprøere, og ikke bare smeltet og gyllen noen steder.
Men tilbake til vegetarformen, den består da av en tex mex tomatsaus som jeg lagde først, så finhakket jeg rød og grønn chili, koriander og oregano og skjærte squash, paprika og rødløk i terninger, og freste det i en gryte, så hadde jeg i sausen, quinoa, koriander, oregano og vann. Så lot jeg det koke først til quinoaen var ferdig, og så tok jeg det i formen, strødde over revet cheddar og satte formen i air fryeren.


Ingredienser

Tex mex saus:
10 sødmetomater
2 hvitløksfedd
1 ts chilipulver (meksikansk)
1 ts malt koriander
3 ts spisskummen
3 ts paprikapulver
2 ts tørket oregano
Limesaft
Salt og pepper
150ml vann

Resten av ingrediensene:
1 rød chili
1 grønn chili
1/2 spisspaprika
1 rødløk
1/4 squash
1 bunt oregano
2-3 bunter koriander
1 dl quinoa
150ml vann
Salt og pepper
Lime

Du trenger også:
Revet cheddar

Slik gjør du:

Begynn med å koke opp vann i en kjele, skjær så toppen av tomatene og ha de i kjelen med kokende vann til skallet sprekker, ha så tomatene over i en skål med kaldt vann.
Klem så tomatene ut av skallet i en kjele, ha i hvitløken, krydderet, salt og pepper, limesaft og vann, mos så tomatene og rør sammen alt, ha så på lokket og la sausen putre under lokk på middels varme i 20-30 minutter. Rør om av og til, og prøv å mose tomatene.
Ha så sausen i en skål når den er ferdig, du må gjerne kjøre den glatt med stavmikser om du ønsker det. Jeg pleier å gjøre det, men denne gangen droppet jeg det.


I mellomtiden kan du forberede resten av ingrediensene.
Finhakk rød og grønn chili, skjær så paprika, squash og rødløk i terninger og finhakk oregano og koriander.
Skyll så quinoa i varmt vann og deretter i kaldt.
Ha så litt olje i en gryte på middels sterk varme og fres løken til den blir blank, ha så i paprika og squash og la det frese i noen minutter, ha så i chili og la det frese videre i et par minutter til.
Trekk så kjelen til side, ha i sausen, vann, quinoa, koriander og oregano og rør om så alt blander seg. Skru så platen ned til middels varme, ha på lokket og la det putre under lokk i 10-15 minutter, til væsken er borte, sjekk og rør etter 10 minutter for å unngå at det går i bunnen.


Hell så over i en ildfast form dryss over revet cheddar og sett i air fryeren på 200°C i 8-10 minutter.
Dryss så over litt finhakket oregano før servering.
Denne vegetarformen kan også enkelt lages vegansk, hvis du bytter ut osten med en plantebasert ost.


Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat