Etter at jeg kjøpte Air fryeren har jeg egentlig for det meste brukt den til å lage spyd i. Denne gangen ble det kylling spyd med tex mex marinade, paprika og rødløk.
Som tilbehør lagde jeg en tomat salat, eller en type pico de galle, bare uten noen ingredienser, så derfor valgte jeg å kalle det for en tomat salat.
Jeg lagde også en chunky guacamole med rød og grønn chili, hvitløk og det siste jeg hadde igjen av koriander.
Ingredienser
Kylling i Tex Mex marinade:
1 kyllingbryst
2 ts nøytral olje
1 ts chilipulver (meksikansk)
1 ts koriander malt
2 ts spisskummen
3 ts røkt paprikapulver
2 ts tørket oregano
Salt og pepper
Du trenger også:
1 spisspaprika
1 rødløk
Tomat salat:
12 sødme tomater
1 hvitløksfedd
1/2 rød chili
1/2 grønn chili
1 ts extra virgin olivenolje
Limesaft
Salt og pepper
Chunky guacamole:
1 hvitløksfedd
1/2 rød chili
1/2 grønn chili
1 bunt koriander
Limesaft
Salt og pepper
Slik gjør du:
Begynn med å skjære kyllingen i ganske så store biter og ha i en skål. Ha i olje og krydderet, rør sammen og dekk til skålen med plastfolie, sett så i kjøleskapet så lenge.

Skjær så tomatene i terninger og finhakk hvitløk og chili, bland så alt sammen i en skål, ha i extra virgin olivenolje og smak til med lime, salt og pepper.

Skjær så paprika og rødløk i ganske så store biter.
Finhakk så hvitløk, chili og koriander for guacamolen så du har det klart.

Finn så frem grillspyd, en ildfast form, air fryeren og ta kyllingen ut av kjøleskapet.
Tre så løk, paprika og kylling inn på spydene og legg på tvers over den ildfaste formen.
Stek så spydene i air fryeren på 180°C i 12 minutter.

Mens spydene er i air fryeren, lag guacamole.
Mos en avokado med gaffel og ha i chili, hvitløk og koriander, bland sammen og smak til med lime, salt og pepper.


Kommentarer
Legg inn en kommentar