Nå var det altfor lenge siden jeg bakte kake sist, så nå måtte jeg bare lage en kake.
Jeg fikk øye på noen pekannøtter i butikkhylla, noe jeg aldri har prøvd før, som jeg kun har sett på tv og visste ikke en gang at det fantes i Norge. Så da kjøpte jeg en pakke for å prøve det, og det var det som ble pynten på kaken, toppet med sjokolade ganache.
Selve kaken er en enkel sjokoladekake, med en banan mascarponekrem, som består av mascarpone selvfølgelig, modne bananer, litt sitronsaft og litt vaniljeestrakt.
Så er kaken dynket i en honning lake istedenfor en sukkerlake. Jeg legger ved oppskriften og beskrivelsen på honning laken jeg lagde, men også på vanlig sukkerlake for de som heller ønsker å lage det.
Ingredienser
Sjokoladekake:
100g Freia 70% kokesjokolade
50g smør
2 egg
2 ss brunt sukker
3 ts creme fraiche
1 ts natron
100g hvetemel
Dynk:
1 dl vann
1 ts honning eller sukker
Sitronsaft
Banan mascarponekrem:
250g mascarpone
2 modne bananer
1 ts vaniljeestrakt
Noen dråper sitronsaft
150ml kremfløte
Sjokolade ganache:
50ml kremfløte
30g kokesjokolade
Pynt:
Pekannøtter
Slik gjør du:
Begynn med å smelte sjokoladen i en kjele på svak varme eller over vannbad.
Skjær så smøret i terninger og rør inn i sjokoladen i to omganger, og avkjøl.
Pisk så egg og sukker til lett og luftig eggedosis.
Bland så sammen creme fraiche og natron i en liten skål og ha mel i en annen skål.
Rør så inn sjokoladen i eggedosisen, og rør deretter inn creme fraichen med natron, sikt så inn melet og ha kakerøren i en smurt form.
Stek så kaken midt i ovnen på 170°C i 20-25 minutter.
Avkjøl kaken før du dynker den og har på kremen.



Lag så dynk til kaken.
Ha vann og honning eller sukker i en kjele, hvis du bruker sukker la det koke på middels varme til sukkeret har løst seg opp.
Bruker du honning som jeg gjorde her er det bare å varme opp vannet litt, og røre inn honningen.
Smak så til med sitronsaft avhengig av hvor søt du vil ha den.
Avkjøl og dynk kaken.

Lag så banan mascarponekremen.
Ha banan, sitronsaft og vaniljeestrakt i en skål og kjør til purè med stavmikser.
Vend så banan purèen inn i mascarponekremen vekselvis i 2-3 omganger.
Pisk så kremfløten stiv og vend inn i banan mascarponekremen.
Fordel så kremen på kaken, og sett kaken i kjøleskapet helst over natten.


Lag så sjokolade ganache.
Varm opp fløten til kokepunktet og trekk kjelen til side.
Ha så i sjokoladen i en skål, hell over den varme fløten og vent noen minutter før du rører.
Rør så sammen til du får en glatt og fin ganache, og avkjøl.
Rist så nøttene, enten i en tørr panne på middels varme eller i ovnen på 150°C varmluft i 8-10 minutter. Avkjøl nøttene helt før du har de på kaken.
Hakk så nøttene lett og dryss over kaken, ha så over sjokolade ganachen og sett kaken i kjøleskapet i en times tid, eller i fryseren i 20-30 minutter, hvis du ikke kan vente.



Kommentarer
Legg inn en kommentar