Gå til hovedinnhold

Pizza med tomat, mozzarella og pesto

 

Pizza blir man aldri lei av, jeg har lenge fundert på hvordan jeg lager den perfekte pizzaen, og har prøvd mange forskjellige måter og varianter.
Men nå har jeg endelig løst mysteriet, jeg fikk endelig en sprø bunn jeg var fornøyd med!
Melet er noe av det viktigste, og konsistensen på deigen, at deigen ikke er for fast, den skal være litt klissete, det er viktig at man bruker tipo 00 mel, jeg bruker Dallari sitt, som ihvertfall jeg kun får kjøpt på Meny.
Sausen lager jeg alltid selv enten av cherrytomater, sødmetomater, plomme tomater eller vanlige tomater, helst foretrekker jeg tomater som fortsatt henger i klasen når jeg først skal kjøpe tomater.
Mange mener at hermetiske tomater er best, jeg må si meg uenig i det, fordi den beste pizzasausen er den lager man selv.
På pizzaen hadde jeg cherrytomater og mozzarella, både fersk og revet. Det var rett og slett det jeg ville ha på pizzaen, det enkle er ofte det beste, som de sier.
Jeg lagde også en pesto som jeg hadde på pizzaen etterpå.
Deigen er nok til to pizzaer, jeg lagde dobbel porsjon så vi hadde en pizza til middag og en til kvelds, ingenting kan vel bli bedre enn det?


Ingredienser

Pizzabunn:
400g tipo 00 mel
2 ts tørrgjær
1/2 ts sukker
1/2 ts salt
3 ss olivenolje
250ml lunkent vann

Pizzasaus:
12-15 sødmetomater (avhengig av str)
2 hvitløksfedd
1 bunt oregano
1-2 bunter basilikum
Sitronsaft
Salt og pepper

Pesto:
1 potte basilikum
2 hvitløksfedd
30g cashewnøtter eller pinjekjerner
45g revet parmesan
50ml olivenolje
Sitronsaft
Salt og pepper

Topping:
Fersk mozzarella
Revet mozzarella
Cherrytomater

Slik gjør du:

Begynn med deigen.
Bland sammen alt det tørre i en bolle, og ha i olje og lunkent vann, rør først deigen sammen med en gaffel og ta over for hånd etterhvert som deigen begynner å samle seg.
Elt så deigen til den er jevn og fin.
Jeg delte deigen i to og hevet den i skåler for seg selv for siden jeg skulle ha deig for to pizzaer.
For å unngå at deigen fester seg i bollen kan du smøre bollen med smør, margarin eller olje.
Dekk så bollen(e) med plastfolie og sett til heving et lunt sted til dobbel størrelse, la de gjerne heve litt lenger også.


Lag så sausen.
Kok opp vann i en kjele og skjær toppene av tomatene.
Legg så tomatene i kokende vann til skallet sprekker og ha i en skål med kaldt vann.
Finhakk så hvitløk, oregano og basilikum.
Klem så tomatene ut av skallet i en kjele med olivenolje og ha i hvitløk, oregano, basilikum, sitronsaft, salt og pepper.
Bland alt sammen og mos tomatene, ha så på lokk og la sausen putre under lokk på middels varme i en halvtimes tid, avkjøl så sausen.
Du velger selv om du vil kjøre den glatt med stavmikser, jeg gjorde ikke det denne gangen.


Lag så pesto.
Finhakk hvitløk, og riv parmesan.
Ha så alle ingrediensene i en skål eller i et beger for stavmikser.
Kjør så glatt med stavmikser og smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Dekk så pestoen med plastfolie og sett i kjøleskapet frem til servering.


Skjær så cherrytomater og mozzarella så du har det klart til å ha på pizzaen.


Forvarm ovnen med brettet i på 220°C over og undervarme.
Strø så semulegryn på et bakepapir, gjerne oppå en bakematte.
Ta så ut deigen og form pizzaen med hendene, prøv å få den mest mulig tynn i midten, og å dytte luften ut i kantene så kantene blir mest mulig luftig, bunnen må være tynn for at den skal bli sprø.
Ta så brettet ut av ovnen og løft pizzaen over, du vil kanskje trenge hjelp av en til person for at det skal gå smertefritt. Er du alene prøv å dra den over på brettet.


Ha så saus på pizzaen, så revet mozzarella og til slutt fersk mozzarella og cherrytomatene.
Stek så pizzaen midt i ovnen i 18-20 minutter, og ha på pestoen etter at du har tatt den ut av ovnen, server med resten av pestoen som en erstatning for dressingen.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat