Gå til hovedinnhold

Byggrynspasta med kremet soppsaus

 

Jeg har egentlig aldri vært noe glad i fullkornspasta, jeg kjøpte det en gang og så kjøpte jeg det aldri igjen, fordi jeg syntes det smakte som en pappeske, rett og slett.
Så jeg tenkte å prøve å lage en pasta med en grovere meltype, så da ble det med byggmel, siden jeg har fått sansen for byggryn og byggmel i det siste. Og da fikk jeg bevist at det er faktisk sant, at det man lager selv smaker mye bedre enn det man kjøper fra butikken, men det har jeg jo egentlig visst hele tiden.
Til pastaen lagde jeg en kremet soppsaus med sjampinjong og østerssopp.
Denne soppsausen er utrolig god og veldig lett å lage, og passer til alle pastaretter, t.o.m til kjøtt for de som spiser det.


Ingredienser

Pastadeig:
180g byggmel
1 klype salt
3 ss olivenolje
2 egg

Kremet soppsaus:
5 sjampinjonger
6 østerssopp
1 gul løk
2 hvitløksfedd
1 dl kremfløte
2 dl geitemelk
2-3 bunter bladpersille
1 bunt dill
2 ss creme fraiche
Salt og pepper
Sitronsaft
5g gressløk (has i mot slutten)
20g revet parmesan (has i mot slutten)

Slik gjør du:

Begynn med å lage pastadeigen.
Bland sammen byggmel og salt i en dyp tallerken, lag så en grop i midten og ha olivenolje og egg i gropen. Rør så sammen med en gaffel til deigen begynner å samle seg og ta over for hånd, kna deigen godt til den er jevn.
Pakk så deigen i plastfolie og legg den i kjøleskapet i en halvtimes tid.


Ha så mel på benken eller på en bakematte med bakepapir.
Kjevle så ut deigen så tynn som du bare klarer og skjær i tynne strimler med en pizzaskjærer eller en kniv. La så pastaen ligge litt mens du skjærer ingrediensene til sausen.


Skjær så soppen i terninger og finhakk løk, hvitløk, og persille.
Finsnitt så dill og gressløk. Dill og gressløk bør ikke finhakkes da det vil smake gress.
Riv så parmesan og ha i en skål så du har alt klart.


Kok så pasta vannet med litt salt og ha i pastaen når det fosskoker, la pastaen koke i 8-9 minutter. Hell av pastavannet.
Ha så løk i en panne på middels varme, og la den frese til den blir blank, ha så i hvitløk og la det frese til den rå hvitløks lukten er borte, ha så i soppen og la det frese til soppen har krympet.
Ha så i melk, kremfløte, dill og persille og la det putre.
Ha så i creme fraiche og rør den inn, la det putre litt videre og smak til med salt og pepper og evt. litt sitronsaft.
Ha så i pastaen, gressløken og parmesanen og rør sammen.
Så er det klart for servering! Riv gjerne over litt mer parmesan og dryss over litt finhakket persille før servering.


Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat