Gå til hovedinnhold

Byggryn lasagne

 

Jeg lager stadig flere klassikere som opprinnelig lages med kjøttdeig uten kjøttdeig, og jeg savner den ikke.
Jeg husker faktisk for en stund siden at jeg lagde byggryn lasagne ganske ofte, og jeg kom til å tenke på det da jeg lagde lasagne med hirse for litt siden at jeg ikke har delt oppskriften på lasagne med byggryn enda, så da passet det ypperlig nå.
Denne lasagnen er laget med lasagne plater og er derfor ikke egnet for veganere pga pastaen og osten, men om man bytter ut pastaen med aubergine- eller squash skiver og bruker en plante basert ost istedenfor så kan den fort bli egnet for veganere også.


Ingredienser

Lasagne plater:
100g tipo 00 mel
1 klype salt
2 ss olivenolje
1 egg

Tomatsaus:
4 klasetomater
2 hvitløksfedd
1 klype sukker
Salt og pepper
Sitronsaft

Lasagne fyll:
1/2 spisspaprika
1/4 squash
2 gulrøtter
6 østerssopp
4 sjampinjonger
1/4 purreløk (stilken)
1 gul løk
3-4 bunter bladpersille
50g byggris (helles ut av boil in bagen)
1 dl vann
Salt og pepper

Du trenger også:
Revet ost


Slik gjør du:

Begynn med å lage pastaen til lasagne platene.
Bland sammen mel og salt i en dyp tallerken og lag en grop i midten, ha så olivenolje og egg i gropen og rør sammen med en gaffel til deigen samler seg, og ta så over for hånd etterhvert.
Kna så deigen godt til den er jevn og fin, pastadeigen kan knas og knas og trenger mye kjærlighet som Italienerene sier.
Pakk så pastadeigen i plastfolie og legg i kjøleskapet i en halvtimes tid.


Kok så opp vann i en kjele.
Fjern kjernen fra tomatene og kok de til skallet sprekker.
Ha så tomatene i kaldt vann og finhakk hvitløk.
Ha så olivenolje i en kjele, og klem tomatene ut av skallet, ha i hvitløk, sukker, salt og pepper og noen dråper sitronsaft, mos så tomatene og kok opp under lokk på middels varme i en halvtimes tid.
Smak så til med salt og pepper og evt. mer sitronsaft og kjør sausen glatt med stavmikser.


Skjær så grønnsakene til fyllet.
Skjær paprika i terninger og ha i en skål.
Skjær så sjampinjong, østerssopp og finhakk purre stilken og ha i en skål sammen.
Skjær så squash i terninger og ha i en skål for seg selv.
Riv så gulrot på rivjernet.
Grovhakk så løk, og finhakk bladpersille.


Finn så frem en bakematte med bakepapir og ha litt mel på bakepapiret.
Kjevle så ut pastadeigen så tynn som du bare klarer og skjær ut lasagne plater med en pizzaskjærer eller kniv.


Ha så olivenolje i en gryte, fres løken til den er blank på middels varme og ha i sopp og purre, la det frese litt og ha i gulrøttene. Ha så i squash og paprika etterhvert og la det frese litt til.
Tilsett så vann og tomatsausen og la det putre litt.
Ha så i persille og byggrynsris. Jeg har brukt byggryns ris i boil in bag som jeg helte ut av boil in bagen. La det koke inn under lokk og rør om av og til til byggrynene er gjennomkokt, smak så til med salt og pepper og evt. mer sitronsaft.


Sett stekeovnen på 200°C over og undervarme.
Bygg så opp lasagnen i 3 eller 4 lag.
Først fyll, så lasagne plater, så fyll, lasagne, osv.
Topp det hele med revet ost, og stek lasagnen midt i ovnen i 15-20 minutter til osten er gyllen. Dryss over litt finhakket persille før servering.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat