Gå til hovedinnhold

Air fryer kylling fajitas

 

Kylling fajitas må være noe av det beste jeg vet.
Jeg har alltid likt det, og har spist det i mange varianter, men den varianten jeg liker best er den med saus, så det er det jeg lager hver gang.
Denne gangen ville jeg prøve noe annerledes, nemlig å lage kylling fajitas i air fryeren.
Så jeg satte i gang med deigen til lefsene siden jeg alltid lager tortilla lefsene mine selv, fordi da kan jeg smaksette de med hva jeg vil, og så må jeg ærlig innrømme at jeg synes at de fra butikken smaker papp. Det er ikke alltid jeg smaksetter de, men denne gangen hadde jeg hvitløk og koriander i de.
Så lagde jeg sausen og krydret kyllingen.
Så var det å kjevle ut og steke lefsene, og så kunne jeg skjære grønnsakene som jeg skulle ha sammen med kyllingen. Jeg stekte ikke kyllingen på forhånd, jeg bare hev kyllingen og grønnsakene i en ildfast form og helte over sausen, og satte det i air fryeren.
I mellomtiden lagde jeg guacamole som tilbehør, det er jo nesten et must til fajitas.


Ingredienser

Tortilla lefser med hvitløk og koriander:
250g hvetemel
1 klype salt
1/2 ts bakepulver
1 hvitløksfedd
2-3 bunter koriander
2 ss nøytral olje
150ml vann

Fajitasaus:
12 sødmetomater
2 hvitløksfedd
1 rød chili
1 ts malt koriander
1 ts chilipulver (meksikansk)
2 ts spisskummen
2 ts paprikapulver
2 ts tørket oregano
Salt og pepper
Lime

Fajita kylling marinade:
1 kyllingbryst
1 ts chilipulver (meksikansk)
1 ts malt koriander
2 ts spisskummen
3 ts paprikapulver røkt
2 ts tørket oregano
Salt og pepper

Annet:
1 spisspaprika
1 rødløk
4-5 små sjampinjonger

Guacamole:
1 avokado
1/2 rød chili
1/2 grønn chili
1 hvitløksfedd
1-2 bunter koriander
Salt og pepper
Lime


Slik gjør du:

Begynn med å lage deigen til lefsene.
Finhakk hvitløk og koriander.
Bland så sammen alt det tørre i en bolle og ha i hvitløk og koriander.
Ha så i olje og vann og rør sammen med en gaffel først til deigen begynner å samle seg og ta over for hånd, kna så deigen til den er jevn, dekk så bollen med plastfolie og la deigen hvile på kjøkkenbenken i en halvtimes tid.


Lag så sausen.
Kok opp vann i en kjele, skjær av toppen på tomatene og ha tomatene i kokende vann til skallet sprekker.
Ha så tomatene over i en skål med kaldt vann.
Finhakk så hvitløk og chili, og ha litt olivenolje i en kjele. Klem så tomatene ut av skallet og ha hvitløk og chili i kjelen sammen med tomatene. Ha så i lime og krydderet, mos tomatene og la sausen putre under lokk i en halvtimes tid. Kjør så sausen glatt med stavmikser.


Skjær så kyllingen i terninger og krydre den, dekk så skålen med plastfolie og sett i kjøleskapet.


Kjevle så ut og stek lefsene.
Klipp ut 9 mindre biter av bakepapir og to store biter for å kjevle ut lefsene mellom to bakepapir.
Ha mel i nærheten, så det blir lettere å kjevle ut. Kjevle så ut lefsene så tynne som du klarer, du må løfte av bakepapiret og vende på de en del for å få de jevne.
Legg så de ferdige lefsene oppå hverandre med bakepapir bitene som du klippet ut mellom hver lefse.
Når du har formet alle kan du steke lefsene.
Lefsene stekes i en tørr stekepanne på middels varme til de blåser seg opp og har fått brune flekker på begge sider.
Legg de ferdig stekte lefsene oppå hverandre, og pakk de godt inn i aluminiumsfolie, det er viktig at det er helt tett og at de ikke får noe luft da de vil bli harde og seige. For at lefsene ikke skal bli ødelagt når du skal steke de, behold bakepapiret på ene siden og klask de ned i pannen med bakepapiret opp og dra av bakepapiret etterhvert som lefsen begynner å bli gjennomstekt, bare ikke vent til den er helt gjennomstekt, da vil ikke lefsene blåse seg opp som de skal.


Skjær så paprika og rødløk i strimler og sjampinjong i skiver.
Ha så kyllingen i en ildfast form sammen med grønnsakene og hell over sausen.
Sett så i air fryeren i 12-15 minutter, åpne hvert 3 minutt etter halve tiden for å røre, og for å sjekke om kyllingen er stekt.


Lag så guacamole mens du venter.
Finhakk rød og grønn chili hvitløk og koriander, og mos avokadoen med en gaffel, bland alt sammen i en skål og smak til med salt, pepper og lime. For å unngå at avokadoen blir brun, kan du smøre den inn med lime, og skvise over litt lime mens du moser den.


Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat