Gå til hovedinnhold

Vegetarlasagne med hirse og squash

 

Idag var jeg faktisk usikker på hva jeg skulle lage til middag, så jeg stod og åpnet kjøleskapet og skapet flere ganger og kom til slutt frem til at jeg skulle lage en vegetarlasagne med hirse istedenfor kjøtt, og squash istedenfor lasagne plater, denne lasagnen kan også lages vegansk siden det eneste som ikke gjør den egnet for veganere er osten, så om osten byttes ut med vegansk ost kan denne lasagnen også serveres veganere.
I lasagnen brukte jeg bare det jeg hadde i kjøleskapet som var gulrot, paprika, sjampinjong, purreløk og løk og hvitløk. Jeg lagde også en tomatsaus først som jeg lot koke inn før jeg hadde i grønnsakene og hirse.


Ingredienser

Tomatsaus:
3 klasetomater
7 sødmetomater
En klype kayennepepper
En klype sukker (kan sløyfes)
Sitronsaft
Salt og pepper

Lasagne fyll:
1 gul løk
2 hvitløksfedd
2 gulrøtter
1/2 spisspaprika
1 sjampinjong (bruk gjerne flere hvis du har)
1 dl hirse
2 dl vann
1-2 bunter bladpersille
6-8 strimler purreløk (has i til slutt)

Du trenger også:
1/2 squash (brukes som lasagne plater)

Revet ost

Slik gjør du:

Begynn med å koke vann i en kjele, skjær av toppen på tomatene og kok de opp til skallet sprekker. Ha i de store først og etterpå de små. Ha så tomatene i en skål med kaldt vann.
Finn så frem en gryte og klem tomatene ut av skallet, mos tomatene og ha i olivenolje, sukker, sitronsaft, kayennepepper og salt, rør om og la sausen putre under lokk på svak varme i en halvtimes tid.
Kjør så sausen glatt med stavmikser og smak til med salt og pepper, og eventuelt mer sitronsaft.


Mens sausen koker inn kan du forberede grønnsakene, finhakk løk og hvitløk, riv gulroten på rivjernet, og skjær paprika og sjampinjong i terninger.


Når sausen er ferdig, skyll hirse godt i varmt vann og deretter i kaldt vann, fyll så 2 dl vann i et målebeger og finn frem en gryte.
Begynn med å frese løken til den er blank på middels varme med litt olivenolje, ha så i hvitløk, og la det frese videre.
Ha så i resten av grønnsakene og la det frese videre litt.
Trekk så gryten til side, ha i tomatsausen og vannet, og sett gryten tilbake på platen, la det putre mens du finhakker litt bladpersille, ha så i persille og rør om.
Ha så i hirse, rør om og ha på lokket, la det koke under lokk på middels varme i ca. 20 minutter. Løft opp lokket og rør etter 10 og 15 minutter for å forsikre at det ikke går i bunnen.


Mens det fyllet putrer under lokket, skrell en squash og skjær i tynne skiver med et mandolinjern.
Legg så squash skivene på et papir og ha salt på begge sider, legg så et papir over igjen og klem ned så squashen slipper litt væske.


Finhakk så litt purreløk, og ha i fyllet når det er ferdig.
Sett stekeovnen på 200°C over og undervarme.
Begynn så å bygge opp lasagnen i tre lag, først fyll, så squash, fyll, squash, fyll, squash, fyll, og topp det hele med revet ost.
Stek lasagnen midt i ovnen i 15-20 minutter til osten er gyllen.
Finhakk litt persille og dryss over før servering.


Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat