Gå til hovedinnhold

Tomatsuppe med pasta

 

Suppe etter suppe, men det er fortsatt det eneste som går ned når jeg bare hoster og hoster.
Denne gangen ble det tomatsuppe, siden jeg allerede hadde buljong etter at jeg lagde sopp suppe, så trengte jeg ikke å lage det, men jeg tar buljongen med i oppskriften likevel i tilfelle noen ønsker å prøve seg på den også.
Midt opp i alt mens suppen stod på kok fant jeg ut at jeg skulle lage en liten porsjon pasta for å ha i suppen, så da ble det visst en pasta deig med i oppskriften også.
Jeg merker at jeg har fått litt mer krefter til å stå på kjøkkenet nå enn jeg hadde i helgen, så jeg er nok på bedringens vei heldigvis, så jeg håper på at jeg blir frisk igjen ganske så snart, og kan spise noe annet enn suppe.
Det eneste problemet som har oppstått nå er at jeg mister smaksløkene mine helt. Da jeg lagde denne tomatsuppen stod jeg og irriterte meg over at den var helt smakløs og ville ikke servere den til min samboer fordi den smakte ingenting, men det viste seg at suppen var utrolig god ifølge han, så da måtte den jo bare være god.
Jeg håper jeg får smaksløkene mine tilbake så fort som bare mulig siden matlagingen og oppskriftene mine faktisk ligger og faller på akkurat smaksløkene mine.
Midt opp i ''suppe uken'' fant også stavmikseren min ut at den skulle ta kveld, og ville plutselig ikke funke lenger. Den bare kortsluttet helt mens jeg brukte den, den bare duret og ville ikke gå rundt lenger.
Heldigvis funket fortsatt foodprosessoren, så den reddet heldigvis tomatsuppen.


Ingredienser

Tomatsuppe:
3 klase tomater
7 sødme tomater
10 rødmetomater
1 rødløk
2 hvitløksfedd
2,5 dl grønnsaksbuljong
8 dl vann
3 laurbærblad
5-6 bunter bladpersille
5-6 bunter koriander
Salt og pepper
Sitronsaft

Grønnsaksbuljong:
2 sjalottløk
2 hvitløksfedd
1 gulrot
1 persillerot
25g sellerirot
1 liter vann
2 ss soyasaus
Salt og pepper
1/2 sitron
3 laurbærblad

Pasta deig:
100g pizzamel (tipo 0)
1 klype salt
2 ss olivenolje
1 egg

Slik gjør du:

Begynn med å lage buljong hvis du ikke har det eller hopp rett til steg to hvis du bruker ferdig buljong.
Begynn med å finhakke sjalottløk og hvitløk, riv så gulrot, persillerot og sellerirot på et rivjern, og finhakk det du har av evt. rester som er vanskelig å rive på rivjernet.
Ha så olje i en gryte, og fres løken til den er blank på middels varme, ha så i hvitløk og la det frese litt før du har i revet gulrot, persillerot og sellerirot.
Trekk så gryten til side, ha i vann, soyasaus, sitronsaft, salt og pepper, legg i laurbærbladene og ha på lokket, la så buljongen koke inn i minst en time, og smak til med mer salt og pepper hvis den er for tam i smaken.
Når buljongen er ferdig kan du ta ut laurbærbladene og kjøre buljongen glatt med stavmikser, eller la den være som den er. Hvis du lar den være som den er trenger du ikke å ta ut laurbærbladene.


Skjær så toppen av alle tomatene og legg de i kokende vann til skallet sprekker, ha i de største tomatene først, og deretter de små.
Når skallet har sprukket på alle tomatene, ha de over i en bolle med kaldt vann.
Finhakk så rødløk og hvitløk og fres løken i en gryte på middels varme med litt olivenolje til den blir blank, ha i hvitløken og la det frese litt.
Trekk så gryten til side og klem tomatene ut av skallet, mos tomatene litt, og sett gryten tilbake på platen, ha i buljong, 5 dl av vannet til og begynne med og laurbærblad, og evt. litt salt og pepper, ha på lokket og la suppen koke inn i en halvtimes tid til en times tid.
Mens suppen koker inn, finhakk persille og koriander og ha i suppen, ha lokket på igjen og la suppen koke videre, smak til underveis med salt og pepper, og evt. litt lime eller sitron mot slutten, tilsett resten av vannet gradvis ettersom at du ser at det begynner å bli mindre av det.
Når suppen er ferdig, ta ut laurbærbladene og kjør suppen glatt enten i en foodprosessor, blender eller med stavmikser, hell suppen tilbake i gryten, legg laurbærbladene oppi igjen og finhakk litt persille.
Server med pasta.

Suppen etter at den har blitt kjørt glatt, og tilsatt finhakket persille.


Mens suppen koker inn, lag pastaen.
Du kan også droppe den, og bruke makaroni eller en annen type pasta istedenfor, det er helt opp til deg hva du ønsker å gjøre.
Begynn med deigen. Bland sammen mel og salt i en dyp tallerken, og lag en grop i midten.
Ha olivenolje og egg i gropen i midten og rør til det samler seg til en deig.
Ta så deigen over på en ny ren tallerken eller kna den på benken bare, kna deigen til den er fast, jevn og fin, pakk så deigen inn i plastfolie og legg den i kjøleskapet i en halvtimes tid.
Ha så litt mel på benken eller på en bakematte med bakepapir, kjevle så ut deigen så tynn som du bare klarer, og bruk en pizzaskjærer eller kniv til å skjære ut strimler.
Jeg skal ikke legge skjul på at jeg ikke er så stødig på fingrene, og skjærer skeivt, det synes nok til de grader.
Kok så pasta vannet med litt salt i og kok pastaen i 8-9 minutter.


Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat