Rødbeter er noe jeg faktisk liker utrolig godt, og skjønner ikke hvordan folk kan si at det smaker jord, det gjør jo over hodet ikke det, det smaker jo søtt.
Etter å ha blitt forkjølet har jeg ikke så stor matlyst, og bestemte meg derfor for å lage noe enkelt som var lett og få ned, så da ble det rødbetsuppe.
Dette er en ganske så enkel suppe som lages uten buljong, ettersom at jeg ikke er noe fan av buljongterninger fra butikken siden de kun smaker salt og ikke noe annet.
Suppen må bare kokes inn lenge nok for at smakene skal sette seg.
Serveres med makaroni eller poteter.
Ingredienser
Rødbetsuppe:
1 rødløk
1 sjalottløk
3 rødbeter
1 gulbete
12-15 dl vann
1 gulrot
1 skive sellerirot
1 persillerot
1 bunt dill
2-3 bunter bladpersille
Salt og pepper
Sitronsaft
Du trenger også:
3-4 håndfuller makaroni
Slik gjør du:
Begynn med å finhakke rødløk og sjalottløk.
Skjær så rødbeter og gulbete i terninger.
Fres så løken i en gryte med litt olivenolje på middels varme til den er blank, ha så i betene og trekk kjelen til side og tilsett 8 dl av vannet først. Ha i litt salt og pepper og la det putre under lokk på middels varme.
Skjær så gulrot, selleri og persillerot i terninger og ha i suppen, tilsett så 2 dl til av vannet og ha i litt mer salt og pepper.
Finhakk så dill og persille og ha i suppen, smak til og tilsett mer salt og pepper og sitronsaft.
Ha på lokket og la suppen putre videre på middels varme.
Smak til underveis med salt, pepper og sitronsaft til du har oppnådd en god balanse og la suppen koke inn.
Tilsett 2 dl til med vann hvis det er nødvendig. Jo lenger den koker inn jo bedre blir den, for best resultat 2-3 timer, det vil også ta litt tid før rødbetene er møre, men det går fint an å spise når de er litt harde også. Tilsett mer vann underveis i koke prosessen når du ser at det begynner å bli mindre av det, tilsett litt salt og smak til hver gang du har hatt i mer vann, tilsett også mer pepper og sitronsaft hvis det trengs.
Kok så makaroni for seg selv, og sil pasta vannet, makaronien skal ikke i suppen, men den skal i skålen rett før servering. Først makaroni, så suppen.
Suppen kan også varmes opp igjen om du ikke klarer å spise opp alt, da smaker den bare enda bedre.
Kommentarer
Legg inn en kommentar