Gå til hovedinnhold

Puffet ris sjokolade mousse kake

 

Lenge siden sist jeg la ut en kake oppskrift?
Altfor lenge siden!
Det skyldes at jeg prøver å leve sunnere. Selv om jeg har redusert sukkermengden noe kraftig i de tidligere oppskriftene, har jeg nå kuttet det helt ut, og det gjør at det blir ganske utfordrende for meg når jeg skal bake.
Inspirert av risboller, som jeg forbinder med barnebursdag, siden det var der jeg nesten alltid fikk det som barn. Har jeg da laget en kake med puffet ris sjokolade bunn.
Her har jeg kun brukt puffet ris, sjokolade og kokosolje istedenfor matfett, og så har jeg kuttet ut eggedosisen helt.
I sjokolademoussen har jeg brukt kremfløte, men det må til, så det må da vel være lov.
Så med en bunn av puffet ris og sjokolade, med en sjokolademousse og en sjokolade ganache toppet med puffet ris er dette helt klart en kake som vil falle i smak hos alle sjokoladeelskere. Og best av alt, den er ikke tilsatt noe som helst sukker, så den kan nytes med god samvittighet, om man tåler litt kremfløte da.


Ingredienser

Puffet ris bunn:
100g 70% kokesjokolade
35g kokosfett
1 ts vaniljeestrakt
75g puffet ris

Sjokolade mousse:
2 gelatin plater
100ml kremfløte (varmes opp)
150g 70% kokesjokolade
3 dl kremfløte (stivpiskes)

Sjokolade ganache:
50ml kremfløte
50g 70% kokesjokolade

Slik gjør du:

Begynn med å smelte sjokoladen og kokosolje over vannbad og tilsett vaniljeestrakt.
Ta så bollen vekk fra kjelen og bland inn puffet ris.
Kle en smurt form med bakepapir rundt langs kantene, jeg har brukt en justerbar form, men kaken er ca. 22 diameter.
Ha så puffet ris i formen og fordel jevnt utover.
Ta så et bakepapir over og klem ned, legg så en tallerken over og sett bunnen i fryseren i en halvtimes tid.


Lag så sjokolade moussen.
Bløtlegg gelatin platene i kaldt vann i ca. 5 minutter og klem ut væsken.
Varm opp fløten til kokepunktet, og rør inn gelatinen, ha så i sjokoladen og vent noen minutter før du rører.
Pisk kremfløten stiv i mellomtiden.
Rør så sammen sjokoladen til den har smeltet helt, og hell over i en bolle.
Vend så kremen inn i sjokoladen vekselvis i 3-4 omganger, og hell over puffet ris bunnen, fordel jevnt og sett tilbake i fryseren i en halv time eller i kjøleskapet i 1-2 timer.


Lag så sjokolade ganachen.
Varm opp fløten til kokepunktet og trekk kjelen av platen. Knekk sjokoladen i biter og ha den i fløten, vent så noen minutter før du rører.
Rør sammen til du får en glatt og fin ganache og avkjøl noe før du har den på kaken.
Dryss over puffet ris, og la kaken stå i kjøleskapet helst natten over for best resultat.
Bunnen vil være litt falleferdig når man skjærer i kaken, så det blir best om man skjærer større stykker. Bare pass på at kaken er kald. Du kan også evt. ha puffet ris med sjokolade og sjokolade moussen i porsjons former eller glass istedenfor om du heller ønsker det. Du kan også gå for den klassiske versjonen av risboller og lage eggedosis og blande den inn, da vil bunnen også holde seg litt bedre.


Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat