Gå til hovedinnhold

Mini calzone med sjampinjong, østerssopp og purreløk

 

Calzone er i utgangspunktet en innbakt pizza.
Jeg ville ha noe annet til kvelds igår og bestemte meg derfor for å lage noen mini calzone.
Calzone er en perfekt erstatning til den vanlige klassiske kveldsmaten, eller bare som snacks for å ha noe å gomle på når du ser en film eller en serie om kvelden.
Calzone’ene er fylt med smørstekt sjampinjong, østersopp og litt purreløk som jeg hadde i mot slutten. Så hadde jeg også litt revet ost i de før jeg lukket de.
Det som er best med calzone er at du velger helt selv hva du vil fylle de med, og at du kan bruke hva enn du måtte finne i kjøleskapet, så hva du velger å fylle de med er helt opp til deg. Jeg legger likevel ved oppskriften og fremgangsmåten på fyllet jeg hadde i mine om noen ønsker å prøve det også.
Oppskriften gir 8 små calzone, du kan også eventuelt lage 4 større om du heller ønsker det.


Ingredienser

Deig:
275g tipo 00 mel
2 ss luftigere bakst
2 ts tørrgjær
En klype salt (eller salt etter eget ønske)
2 ss olivenolje
150ml lunkent vann

Fyll:
2 middels store sjampinjonger
6-8 små østerssopp
6-8 strimler purre (det grønneste på purreløken)
1 bunt dill
2-3 bunter bladpersille
Smør til steking
Salt og pepper
Sitronsaft
Revet ost

Du trenger også:
Egg til pensling

Parmesan til å drysse over
Tørket oregano til å drysse over

Slik gjør du:

Begynn med å lage deigen.
Bland sammen alt det tørre, og ha i olivenolje og vann. Bland så sammen deigen med gaffel først og ta over for hånd etterhvert som deigen begynner å samle seg. Kna så deigen godt til den er fast og fin og slipper bollen lett.
Ta så deigen ut av bollen og rengjør bollen eller finn en ny en, smør så bollen med smør eller margarin og legg deigen i den smurte bollen, da vil den komme lettere ut av bollen etter at den er ferdig hevet.
Dekk så bollen med plastfolie og sett deigen til heving et lunt sted til den har hevet til dobbel størrelse, ca. 1 times tid.


Mens deigen hever kan du lage fyllet.
Skjær sjampinjong og østerssopp i små terninger og skjær purreløken i strimler.
Finhakk så bladpersille og finsnitt dill.
Stek så soppen i en panne med litt smør eller olje hvis du heller ønsker det.
Ha så i purreløken etterhvert som soppen er gjennomstekt, og tilsett dill og persille, ha så over litt salt og pepper og skvis over litt sitronsaft, ha så fyllet over i en skål og avkjøl.
Ha så revet ost i en skål for seg selv ved siden av for å forberede resten av fyllet.


Ha så litt mel på benken eller på et bakepapir, ta ut deigen og del deigen i 8 emner (som når du skjærer en pizza).
Form så runde kuler av deigen og kjevle ut ovale leiver ca. 1/2 cm tykkelse.
Ha så på litt ost, soppfyllet, og ost over der igjen. Klem så sammen deigen og dytt inn fyll som evt. tyter ut. Pass på at de er godt lukket, så fyllet ikke tyter ut og legg de på et brett med bakepapir. La de etterheve i 10-15 minutter og sett stekeovnen på 200°C over og undervarme.
Mens de etterhever kan du rive litt parmesan i en skål og piske et egg.
Pensle så calzone’ene med egg og dryss over parmesan.
Stek så calzone’ene midt i ovnen i 12 minutter.
Du velger selv om du vil drysse over tørket oregano eller ikke, jeg hadde halvparten med og halvparten uten.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat