Gå til hovedinnhold

Kylling fajita pizza

 

Kylling fajitas og pizza? Hvorfor ikke?
Var det jeg tenkte når jeg kom frem til at jeg skulle lage kylling fajita pizza.
Jeg er utrolig glad i både fajitas og pizza, så da ble det bare å kombinere det.
Istedenfor en klassisk pizzasaus har jeg laget en type spicy Tex Mex fajita saus.
Og i bunnen hadde jeg oregano, jeg pleier faktisk å bruke det i pizzabunnen av og til når jeg lager pizza, så jeg tenkte at det passet godt inn her siden jeg lagde en fajita pizza.
Istedenfor en dressing gikk jeg heller for en guacamole siden jeg tenkte det passet bedre til akkurat denne pizzaen.
På pizzaen hadde jeg spisspaprika, sjampinjong, jalapeno og kylling marinert i fajita spice mix.


Ingredienser

Fajita ''pizzasaus'':
1 klasetomat
9 sødmetomater
1/2 rød chili
2 hvitløksfedd
2-3 bunter koriander
2 ts tørket oregano
2 ts spisskummen
1 ts chilipulver (meksikansk)
1 ts koriander malt
1 ts paprikapulver
Salt og pepper
Limesaft

Kylling fajita spice mix:
1 kyllinglår
1-2 ss nøytral olje
1 hvitløksfedd
1 ts chilipulver (meksikansk)
1 ts koriander malt
2 ts tørket oregano
2 ts spisskummen
3 ts røkt paprikapulver
Salt og pepper

Pizzabunn:
1,5 dl lunkent vann
2 ts tørrgjær
1 ts sukker
275g pizzamel (tipo 00)
1/2 ts bakepulver
2-3 ss tørket oregano
En klype salt
2 ss olivenolje
Semulegryn til kjevling

Guacamole:
1 avokado
1/2 rød chili
2 hvitløksfedd
1 jalapeno
1-2 bunter koriander
Salt og pepper
Limesaft

Topping:
Spisspaprika
Jalapeno
Sjampinjong
Rødløk

Du trenger også:
Revet ost

Slik gjør du:

Begynn med sausen.
Kok opp vann i en kjele og skjær toppene av tomatene.
Ha så tomatene i kjelen, ha i klasetomaten først siden den er størst og deretter sødmetomatene. La tomatene ligge i det kokende vannet til skallet sprekker og ha tomatene over i en skål eller en dyp tallerken med kaldt vann.
Finhakk så hvitløk, chili og koriander.
Klem så tomatene ut av skallet i en en kjele, ha i hvitløk, chili, koriander, limesaft og resten av krydderet.
Mos tomatene og la sausen koke inn i en halvtimes tid, smak så til med salt og pepper og evt. mer lime, kjør så sausen glatt med stavmikser og avkjøl.


Fjern så kyllingen fra benet, og skjær i små eller store biter, hva du foretrekker best.
Ha så kyllingen i en skål, ha i olje og krydder og bland sammen, dekk så skålen med plastfolie og sett i kjøleskapet så smakene får satt seg.


Lag så bunnen.
Ha lunkent vann i et målebeger, ha i sukker og tørrgjær og rør til gjæren har løst seg helt opp. Dekk så målebegeret med et lite asjett eller med plastfolie og vent til det har dannet seg et skumlag på toppen, dette kan ta alt fra 5-15 minutter. Hvis ikke dette skjer betyr det at vannet enten var for varmt eller kaldt, da må du starte på nytt.
Vannet skal være finger temperatur som er 37°C.
Mens du venter på at det skal skumme kan du blande sammen mel, bakepulver, oregano og salt i en bolle.
Ha så i olivenolje og gjær blandingen og rør sammen med gaffel først og ta over for hånd etterhvert som deigen begynner å samle seg.
Ta så deigen ut av bollen og rengjør bollen eller finn en ny en, smør så bollen med smør eller margarin og legg deigen i den smurte bollen.
Dekk så bollen med plastfolie og la deigen etterheve til dobbel størrelse.


Forstek så kyllingen litt og forbered resten av fyllet til pizzaen.
Skjær paprika, jalapeno, sjampinjong og rødløk som du selv ønsker.


Strø så rikelig med semulegryn på et bakepapir og kjevle ut pizzaen på bakepapiret, brett inn kantene om du ønsker det, og flytt bakepapiret over på stekebrettet.
Sett stekeovnen på 225°C over og undervarme.
Ha saus på pizzaen, ost og fyllet til slutt, strø gjerne litt ost over fyllet igjen. Jeg har brukt cheddar ost her, og anbefaler at du også bruker det, men til syvende og sist er det helt opp til deg hvilken ost du vil bruke.
Stek pizzaen nederst i ovnen i 20 minutter til kantene er gylne og osten er gyllen.
Avkjøl noe og server med guacamole.


Guacamole kan du lage mens pizzaen er i ovnen.
Finhakk hvitløk, chili, koriander og jalapeno og mos en avokado med gaffel, bland alt sammen og smak til med salt, pepper og lime. Ha rikelig med lime på avokadoen, da unngår du at den blir brun.


Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat