Gå til hovedinnhold

Farfalle med kremet tomatsaus

 

Idag ville jeg ha pasta, så da måtte jeg jo nesten lage det, og siden kjøleskapet begynner å bli tomt måtte jeg bare ta det jeg hadde, og det var faktisk ikke stort.
Heldigvis hadde jeg tomater til å lage tomatsaus med, og av grønnsaker hadde jeg noen østerssopp, litt spisspaprika, padron paprika og gulrøtter, så da ble det garnityret, jeg hadde også løk og hvitløk i kurven som jeg har på kjøkkenbenken.
Heldigvis var ikke urte skuffen min nederst i kjøleskapet tom, så da kunne jeg også ha i litt bladpersille.


Ingredienser

Pastadeig:
180g tipo 00 mel
En klype salt
3 ss olivenolje
2 egg

Kremet tomatsaus:
15 sødme tomater
2 hvitløksfedd
1/2 ts honning eller en klype sukker
Sitronsaft
Salt og pepper
1 dl melk eller kremfløte (has i etterpå)
2-3 ss creme fraiche (has i etterpå)
3-4 bunter bladpersille (has i etterpå)

Garnityr:
1 rødløk
1/2 spisspaprika
3 padronpaprika
5 østerssopp
1 gulrot

Slik gjør du:

Begynn med pastadeigen.
Ha mel og salt i en dyp tallerken og bland sammen.
Lag så en grop i midten, ha så olivenolje og egg i gropen og rør sammen med en gaffel først til deigen begynner å samle seg, og ta over for hånd.
Kna så deigen godt og flytt den over på en tallerken eller kna den på benken, kna deigen godt til den er jevn og pakk den inn i plastfolie, legg så deigen i kjøleskapet i en halvtimes tid.


Begynn så på tomatsausen.
Kok opp vann i en kjele, og skjær av toppene på tomatene.
Ha så tomatene i kokende vann til skallet sprekker og ha de over i en skål med kaldt vann. Finhakk så litt hvitløk.
Finn frem en kjele og ha i olivenolje, klem tomatene ut av skallet og ha de i kjelen, ha så i hvitløk, sitron, honning eller sukker og salt og pepper.
Mos tomatene og la sausen koke inn under lokk i en halvtimes tid.
Kjør så sausen glatt med stavmikser.
Melk, creme fraiche og persille skal ikke i før i andre omgang, først skal garnityret stekes, så skal sausen oppi, og da skal du tilsette melk, creme fraiche og persille.
Nærmere beskrivelse finner du i siste avsnitt.


Ha godt med mel på en bakematte med bakepapir og kjevle ut deigen så tynn som du klarer.
Legg så deigen over et raviolibrett og kjevle over, løsne så pastaen og form sløyfer.
For å forme sløyfer må du brette inn i midten, ut i kantene, og klemme forsiktig sammen. Deigen må være noe klissete for at sløyfene skal henge sammen og ikke løsne. Så pass på at du ikke har for mye mel på selve pastadeigen når du skal forme den.
Har du ikke et raviolibrett som meg kan du dele deigen i firkanter med en pizzaskjærer eller kniv, og forme sløyfer på samme måte, og bruke en gaffel til å lage mønster på begge sider hvis du ønsker det.


Skjær så paprika, padronpaprika, rødløk og gulrot i strimler. Skjær så østerssoppen i terninger og finhakk så persille.
Kok så pastavannet, ha i litt salt og ha i pastaen når vannet koker, pastaen kokes i 8-9 minutter. Ha så pastaen i en sil når den er ferdig.
Fres så garnityret i en panne på middels varme. La det frese litt og ha i tomatsausen, rør om og ha i melk eller kremfløte, creme fraiche og persille.
La det putre og ha i pastaen, ha i litt revet parmesan, og bland sammen.


Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat