Etter å ha levd på kun knekkebrød i det siste, lengtet jeg etter å spise brød eller rundstykker.
Så jeg tok det jeg hadde i skapene og begynte å lage rundstykker, jeg brukte yoghurt som jeg blandet med natron for å få luftigere og saftigere rundstykker, de fikk kanskje en ganske så spesiell lukt, men de smakte ihvertfall veldig godt og de var ikke tørre.
Så strødde jeg over sesam og nigellafrø til slutt.
Ingredienser
Rundstykker:
60g havremel
140g siktet speltmel
100g siktet hvetemel
9g tørrgjær
1 klype salt
180g gresk yoghurt
1 ts natron
3 ss rapsolje
50ml lunkent vann
Et lite dryss speltmel
Du trenger også:
Sesamfrø til topping
Nigellafrø til topping
Egg til pensling
Slik gjør du:
Bland havremel, speltmel, hvetemel, tørrgjær og salt i en bolle.
Bland så gresk yoghurt og natron i en skål for seg selv.
Ha så olje i bollen med melet, og bland sammen, ha så i yoghurten og rør med en gaffel til det blander seg.
Ha så i vannet og rør sammen deigen, så den samler seg, den vil være veldig klissete.
Dryss så over litt speltmel og elt deigen for hånd til den er jevn og slipper bollen lett.
Ta så deigen ut av bollen og pensle bollen med smør eller margarin.
Legg deigen tilbake i bollen, dekk bollen med plastfolie og la deigen heve til dobbel størrelse et lunt sted, ca. 1,5 time.


Del så deigen i 8 emner og trill ut boller, legg så rundstykkene på et brett med bakepapir.
Riv så en brødpose og ha over rundstykkene og la de etterheve til dobbel størrelse.

Hell så noen nigella og sesamfrø i hånden.
Rist så sesam og nigellafrø i en tørr panne på middels varme eller i ovnen på 150°C varmluft i 6-8 minutter.

Sett stekeovnen på 200°C over og undervarme.
Pensle så rundstykkene med enten egg, vann eller melk og dryss over frøene. Jeg bruker egg fordi da fester frøene seg best.
Stek så rundstykkene midt i ovnen i 7-8 minutter.


Tips:
Har du mer igjen av egget som du brukte til å pensle med kan du lage en eggerøre, begynn med finhakke litt chilli, koriander og bladpersille og finsnitte litt gressløk. Ha så i salt, pepper og creme fraiche og bland sammen. Stek så eggerøren i pannen etter eget ønske, jeg må ha eggene godt stekt så jeg steker de alltid godt.


Kommentarer
Legg inn en kommentar