Gå til hovedinnhold

Vanilla latte kake med sjokoladekrem og mocca cake pops

 

Etter at jeg var så flink å glemte at det var pinse og ikke fikk handlet inn alt jeg trengte, så måtte jeg nesten bake, jeg hadde ikke kjøpt inn noe som jeg vanligvis pleier, så da måtte jeg bare bruke det jeg hadde, og det var ikke stort.
Så da lagde jeg en vaniljekake med litt gresk yoghurt i, som jeg dynket i kremfløte og espresso, en sjokoladekrem, cakepops med kaffe sjokolade ganache og en kaffekopp som er laget av sukkerpasta.
Jeg skulle egentlig legge ut oppskriften igår, men ble ikke ferdig før det ble for sent, så da måtte jeg legge den ut idag istedenfor.


Ingredienser

Vanilje kake:
30g smør
3 egg
2 ss brunt sukker
2 ts vaniljeestrakt
180g hvetemel
1 ts vaniljesukker
2 ss gresk yoghurt
1 ts natron

Sjokoladekrem:
300ml kremfløte
1 gelatin plate
100g kokesjokolade (1 remse lys, resten mørk)

Dynk:
1 kopp espresso
80ml kremfløte

Cake pops:
Toppen til kaken (smuldret opp)
20g smør
50g kokesjokolade
50ml kremfløte og espresso (resten av dynken)

Pynt:
Sukkerpasta

Slik gjør du:

Begynn med å smelte smøret, og avkjøl.
Smør så formen rundt langs kantene og ha bakepapir nederst og limt langs kantene.
Sett stekeovnen på 180°C over og under varme.
Bland så sammen egg, brunt sukker og vaniljeestrakt i en bolle.
Bland så sammen hvetemel og vaniljesukker i en annen liten bolle.
Bland så sammen natron og gresk yoghurt i en annen bolle eller en liten skål eller kopp.
Pisk så egg, sukker og vaniljeestrakt til lett og luftig eggedosis.
Ha så i smør og gresk yoghurt og bland sammen. Sikt så inn melet, og hell røren i formen.
Stek så kaken midt i ovnen i 25-30 minutter.


Lag så sjokoladekremen.
Bløtlegg så gelatin platen i kaldt vann i 5 minutter og klem ut væsken.
Varm opp kremfløte til kokepunktet, trekk så kjelen til side og ha i gelatinen, rør til gelatinen har løst seg helt opp, grovhakk så sjokoladen å ha den i en bolle.
Hell så fløten over sjokoladen og rør til sjokoladen har smeltet.
Dekk så bollen med plastfolie og sett i kjøleskapet i 5-6 timer, men helst natten over.
Pisk så opp kremen til den tykner og blir luftig.


Lag så dynk til kaken, ha 80ml kremfløte i et målebeger og lag en espresso med kaffemaskin. Har du ikke kaffemaskin kan du bruke filtermalt kaffe, lage en liten sterk porsjon kaffe og ha i fløten. Avkjøl noe.


Skjær så toppen av kaken, og del bunnen i to.
Dynk så den første bunnen og ha på sjokoladekremen. Legg så den andre bunnen over og ha på sjokoladekremen. Fordel så resten av kremen så den dekker hele kaken.
Sett så kaken i kjøleskapet.


Lag så cake pops.
Smelt smøret og kjør toppen av kaken til smuler med en foodprosessor.
Bland så sammen og lag små kuler.
Ha så resten av dynken i en kjele og varm opp til kokepunktet, ha i sjokoladen og vent et par minutter før du rører. Rør så sammen til du får en glatt og fin ganache, avkjøl noe.
Dypp så kake kulene i ganachen med en tannpirker og stikk de nedi en liten isopor bit, sett i fryseren så ganachen stivner. Du kan også dyppe kake kulene i sjokolade og legge de på en tallerken med plastfolie.
Fjern så tannpirkeren og pynt kaken med cake pops kulene og evt. en liten kaffekopp laget av sukkerpasta eller marsipan.
Har du mer ganache til overs kan du selvsagt ha det på kaken også.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat