Gå til hovedinnhold

Spicy vegetar form med quinoa og søtpotet

 

Idag var planen å lage vegetar form til middag. Jeg hadde egentlig tenkt å bruke byggryn, men etter en tur på butikken, kom jeg tilbake med en pakke quinoa, for å prøve det.
Jeg hadde ikke smakt det før, jeg hadde faktisk ikke en gang tenkt på at det eksisterer, men godt var det, bedre enn byggryn syns jeg ihvertfall.
Så da ble det en spicy vegetar form med quinoa kokt i en spicy tomatsaus med habanero, hvitløk og spisskummen, så hadde jeg i rød chili, padron paprika, spisspaprika og rødløk. Til slutt skjærte jeg søtpotet i tynne skiver på et mandolinjern som jeg la rundt i formen, og til slutt toppet jeg det hele med ost og oregano.
Så lagde jeg en rask guacamole som tilbehør.


Ingredienser

Spicy vegetar form:
175g plommetomater
3 klasetomater
1/2 habanero (kan sløyfes og byttes ut med rød chili)
2 hvitløksfedd
1 ss spisskummen
1 ts koriander malt
1 ts tørket oregano
1 ts brunt sukker
1,5 dl vann
Salt og pepper
Limesaft
1 rødløk
1 rød chili
2 padron paprika
1/2 spisspaprika
1 dl quinoa
1-2 bunter frisk koriander
1 bunt frisk oregano
1 tynn avlang søtpotet
Revet ost
Tørket oregano

Guacamole:
1/2 rød chili
1 hvitløksfedd
1 avokado
Limesaft
Salt og pepper

Slik gjør du:

Begynn med å legge tomatene i kokende vann, og vent til skallet sprekker.
Ha klasetomatene i først, og derretter plommetomatene.
Ha så tomatene i kaldt vann, og skvis ut tomatene fra skallet.
Finhakk så hvitløk og habanero og ha i en kjele sammen med tomatene.
Ha i spisskummen, koriander, oregano, brunt sukker, salt og pepper og rør sammen. Ha så lokket på og la sausen putre på middels varme under lokket, mos de store tomatene litt.
Når sausen har kokt godt inn tilsetter du vannet, og lar sausen putre videre.
Smak så til med salt, pepper og lime, og kjør sausen glatt med stavmikser.


Finhakk så rødløk, chili, spisspaprika og padronpaprika.
Fres så løken til den er blank i en gryte på middels varme, og ha i resten av grønnsakene, rør om og hell i sausen.
Ha så i quinoa, skyll godt i varmt vann før du har det i gryten.
Ha så på lokket og skru ned varmen til lav varme, la det putre under lokket til quinoaen er mør.
Finhakk så koriander og oregano, og ha i gryten mens det koker.



Skjær så søtpotet i tynne skiver på et mandolinjern, ha litt olje og salt på søtpotetene.


Sett stekeovnen på 200°C over og under varme.
Finn så frem en ildfast form.
Ha i hele den spicy quinoa blandingen først, og legg søtpotetskivene rundt.
Dryss så over revet ost og tørket oregano.
Stek midt i ovnen i 25 minutter.


Mens formen er i ovnen kan du lage guacamole, finhakk hvitløk og chili og ha i en skål sammen med avokadoen og mos avokadoen med en gaffel eller bruk en stavmikser.
Smak så til med lime, salt og pepper.


Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat