Gå til hovedinnhold

Spaghetti med kremet tomatsaus

 

Idag måtte jeg lage noe raskt til middag siden jeg hadde fått en «oreokake bestilling».
Så da ble det spaghetti med en kremet tomatsaus, vanligvis foretrekker jeg å lage pastaen selv, men når det kommer til spaghetti er det ikke så lett uten pastamaskin, så det tillater jeg meg å kjøpe.
Tomatsausen derimot lagde jeg selv. Jeg lagde en tomatsaus igår kveld som jeg egentlig skulle bruke til noe helt annet, men så ble middagsplanene endret og da ble den til en kremet tomatsaus istedet. Jeg skiver ned oppskriften og fremgangsmåten på sausen, men du velger selv om du ønsker å lage den eller bruke hermetiske tomater.
Med veldig få ingredienser i både tomatsausen og den kremede tomatsausen ble det faktisk overraskende nok et smakfullt måltid. Oppskriften holder til å mette 2 personer.


Ingredienser

Tomatsaus:
1-2 ss olivenolje
250g cherrytomater
Salt og pepper
Sitronsaft

Kremet tomatsaus:
Tomatsaus/hermetiske tomater
1 rødløk
1 hvitløksfedd
3-4 bunter bladpersille
5 romansetomater
1 dl kremfløte
2 ss creme fraiche
Salt og pepper

Du trenger også:
180g spaghetti

Slik gjør du:

Begynn med å lage tomatsausen, hvis du skal lage den selv, bruker du hermetiske tomater kan du hoppe rett til neste steg.
Kok opp vann i en kjele, skjær så av toppen av alle tomatene og ha de i kokende vann, når skallet begynner å sprekke tar du ut tomatene og har de i en skål eller dyp tallerken med kaldt vann.
Klem så tomatene ut av skallet og ha i en kjele med olivenolje, litt salt og pepper.
Kok så opp på middels varme under lokk, du må gjerne mose tomatene litt, løft lokket og rør av og til så tomatene ikke går i bunnen.
La sausen koke inn i 20-30 minutter, og smak til med salt, pepper og sitronsaft. Kjør så sausen glatt med stavmikser.


Sett pastavannet på kok, ha i litt salt og kok pastaen etter pakkens anvisning, vanligvis er det 9 minutter.
Finhakk så løk, hvitløk og bladpersille og skjær tomatene i terninger.
Ha så olivenolje i en panne, og fres løken på middels høy varme, ha så i hvitløk og tomater, og la det frese litt.
Ha så i tomatsausen og kremfløten og rør om så det blander seg.
La det putre litt og ha i creme fraiche og finhakket bladpersille, rør om og la sausen putre videre til pastaen er ferdig, smak så til med salt, pepper og evt. litt sitronsaft.
Riv så parmesan og sil spaghettien, ha så spaghettien og parmesan i sausen og rør om.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat