Gå til hovedinnhold

Rødbeteburger med yoghurt hamburgerbrød

 

Vegetarburger er noe jeg har villet prøve veldig lenge, og siden jeg er skeptisk til all halvfabrikata og fabrikkvarer fra butikken har jeg aldri kjøpt det.
Så igår kveld la jeg kikerter og kidneybønner til bløtlegging før jeg gikk å la meg som jeg kokte tidligere idag.
Så var det å bake rødbeter, potet, hvitløksfedd og rødløk i ovnen.
Til slutt ble alt kjørt sammen i foodprosessoren til en slags farse.
Hamburgerbrødene måtte også lages i forveien fordi det tar en god stund før deigen begynner å heve pga. at den er kald pga. yoghurten.
Jeg lagde også en dressing med creme fraiche, dijon sennep, dill, bladpersille og rosmarin.
Som tilbehør til burgerene ble det så enkelt som tomat og hjertesalat.


Ingredienser

Yoghurt hamburgerbrød:
150g hvetemel
150g siktet speltmel
100g pizzamel
1 ss luftigere bakst
3 ts tørrgjær
2 ss olivenolje
380g gresk yoghurt
Egg, vann eller melk til pensling
Sesamfrø

Rødbeteburger:
2 rødbeter
1 rødløk
1 potet
2 hvitløksfedd
1 rød chili
200g kikerter
300g kidneybønner
2 ts spisskummen
2 ts malt koriander
3-4 bunter frisk bladpersille
2 ss olivenolje
5 ss potetmel
Salt og pepper

Dressing:
4-5 ts creme fraiche
1 ts Dijon sennep
1 liten bunt rosmarin
2 bunter bladpersille
1 bunt dill
1-2 ts paprikapulver
Salt og pepper

Tilbehør:
Hjertesalat
Tomat

Slik gjør du:

Begynn med å bløtlegge kikertene og kidneybønnene en dag i forveien.
Jeg bløtlagte 100g rå kikerter som ble 200g etter at de var kokt.
Kidneybønnene var 150g rå, og ble 300g etter at de var kokt.
Kikertene skylles godt før de kokes og etter at de har blitt kokt, og legges i kaldt vann. Koketid på kikertene er 30-45 minutter.
Kidneybønnene skylles også godt før og etter koking, og legges også i kaldt vann. Koketiden på kidneybønnene er opp mot en time til halvannen time.
Bruker du ferdig bløtlagte fra butikken kan du gå etter målene i oppskriften. 200g kikerter og 300g kidneybønner.


Sett stekeovnen på 200°C over og undervarme.
Skrell så rødbetene og poteten, del rødløken i to og ta skallet av hvitløksfeddene.
Legg alt på aluminiumsfolie og ha over olje, salt og pepper.
Pakk så godt inn i folien og bak i ovnen i 45 minutter.
Pakk så opp og ta ut poteten, rødløken og hvitløksfeddene.
Del så rødbetene i båter og pakk de inn igjen i folie og sett de tilbake i ovnen i 25 minutter til.


Lag så deigen til burgerbrødene.
Bland sammen alt det tørre i en bolle, og ha i yoghurt og olivenolje, rør først med en gaffel eller skje og ta så over for hånd, elt deigen til den er jevn. Ta så deigen ut av bollen og rengjør bollen eller finn en ny.
Smør bollen med smør eller margarin og legg deigen tilbake i bollen, dekk så deigen med plastfolie og sett deigen til heving et lunt sted.
Deigen skal heve til dobbel størrelse, pga. at deigen er kald vil det ta en halvtimes tid før den begynner å heve.


Finhakk så chili og persille.
Ha alle ingrediensene til rødbetburgeren i en foodprosessor og kjør til du får en jevn farse.
Ha så farsen over i en skål og sett den i kjøleskapet i en halvtimes tid.
Finn frem et brett og kle det med plastfolie,
form så burgerene og legg de på brettet, dekk så burgerene med plastfolie og sett de i kjøleskapet i en times tid.
Jeg lagde bare halvparten først og så resten etterpå.


Sett ovnen på 200°C over og undervarme.
Form så burgerbrødene.
Jeg lagde først bare halvparten her også og resten etterpå.
Deigen skal deles i 8 like store emner, og formes til boller.
Så skal de etterheves til dobbel størrelse og pensles, dryss så over sesamfrø og stek i ovnen i ca. 20 minutter til de er gylne.


Mens burgerbrødne etterheves eller stekes kan du finhakke, dill, persille og rosmarin, ha så creme fraiche og sennep i en skål, og tilsett paprikapulver og urtene, smak så til med salt og pepper. Dekk så skålen med plastfolie og sett i kjøleskapet så smakene får satt seg.


Bytt så til varmluft.
Ta ut rødbetburgerene av kjøleskapet og legg de på et stekebrett med bakepapir.
Sett så burgerene i ovnen og la de steke i 20 minutter, snu når halve tiden har gått.


Mens burgerene er i ovnen kan du forberede tilbehøret.
Skjær tomat i skiver og skyll salatbladene.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat