Gå til hovedinnhold

Rødbete og sopp tortilla wraps med padronpaprika saus, rød paprika saus og salat

 

Taco fredag eller taco onsdag, men taco det blir det. Eller i dette tilfellet blir det vel mer tortilla wraps, siden lefsene er større.
Denne gangen med rødbeter istedenfor kjøtt, rødbetene er først ovnsbakt og så stekt sammen med sjampinjong og østersopp.
Til tacoen har jeg laget to paprika sauser, en sterkere padronpaprika saus og en mildere vanlig paprika saus med spisspaprika.
Og til taco må man jo også ha en salat, og da gjorde jeg det enkelt å lagde en klassisk salat som vi alle er vant til med crispsalat, paprika, tomat, agurk og mais.
Tortilla lefsene lager jeg alltid selv, siden jeg synes at de fra butikken smaker papp. Men idag var jeg så flink at jeg glemte å ha olje i tortillalefsene og det gikk ikke opp for meg før etter at jeg hadde formet de, og da var det allerede for sent. Så jeg anbefaler ingen å glemme oljen, fordi lefsene ble veldig seige. Men oljen er med i oppskriften, så der har den ihvertfall ikke blitt glemt.


Ingredienser

Padronpaprika saus:
8 padronpaprika
1 grønn chili
1 sjalottløk
3-4 bunter koriander
1 ts creme fraiche
30ml vann
1 ts spisskummen
Salt og pepper
Limesaft

Paprika saus:
1 spisspaprika
1 liten rødløk
2 ts creme fraiche
30ml vann
1 ss paprikapulver røkt
Salt og pepper
Limesaft

Hvete tortilla lefser:
275g hvetemel
1/2 ts bakepulver
En klype salt
2 ss rapsolje
1,5 dl vann

Salat:
6 blader crispsalat
1/2 spisspaprika
6 romansetomater
1/4 agurk
1 boks maiskorn (160g)
1 ss extra virgin olivenolje
Salt og pepper

Du trenger også:
2 rødbeter
1 ss spisskummen
1 ss tørket oregano
Salt og pepper
1 ss rapsolje
6 østersopp
6 sjampinjong

Slik gjør du:

Begynn med padronpaprika sausen.
Grovhakk sjalottløk, grønn chili, padronpaprika og koriander.
Fres først løken til den blir blank i en panne eller gryte på middels varme med litt olje.
Ha så i padronpaprika og grønn chili og la det frese litt før du har i koriander.
Ha så alt over i en skål eller mikse kopp for stavmikser, tilsett spisskummen, creme fraiche og vann, kjør så sausen glatt, og smak til med lime, salt og pepper.
Hell sausen i en skål og avkjøl noe før du setter den i kjøleskapet, sausen vil bli bedre om den får stått i kjøleskapet, da vil smakene sette seg bedre.


Lag så paprikasausen.
Grovhakk spisspaprika og rødløk og fres først løken i en panne eller gryte med litt olje på middels varme til den er blank, ha så i paprikaen og la det frese videre.
Ha så alt over i en skål eller mikse kopp for stavmikser og tilsett creme fraiche, vann og røkt paprikapulver, og kjør sausen glatt.
Avkjøl noe og sett i kjøleskapet så smakene får satt seg.


Lag så deigen til tortilla lefsene.
Bland sammen alt det tørre i en bolle, og tilsett vann og olje, rør først sammen med gaffel og ta over for hånd etterhvert som deigen har samlet seg. Elt så deigen til den er jevn, dekk så bollen med plastfolie og la den hvile på kjøkkenbenken i minst en halvtime.


Lag så klar salaten.
Skyll grønnsakene og salaten.
Skjær salaten i strimler, agurk, tomat og paprika i terninger og ha i maisen.
Ha så i extra virgin olivenolje, salt og pepper, og bland sammen salaten.
Dekk så bollen med plastfolie og sett salaten i kjøleskapet frem til servering.


Form så lefsene.
Klipp ut 11 biter bakepapir, en større og resten mindre. Ha mel på den største biten med bakepapir, og del deigen i 6 like store emner.
Form så alle runde og kjevle ut så tynne lefser som du bare klarer mellom to bakepapir.
Legg så de ferdige lefsene oppå hverandre med bakepapir imellom.
Stek så lefsene i en varm tørr panne på middels varme, de skal blåse seg opp og få gylne flekker her og der.
Pakk så de ferdig stekte lefsene godt inn i aluminiumsfolie så det er helt tett.
For at ikke lefsene skal bli ødelagt når du løfter de opp for å steke de kan du klippe bakepapiret så det er rundt, og klask lefsene ned i pannen med bakepapiret opp, og fjern bakepapiret etterhvert som lefsen blir stekt.


Skrell så rødbetene og skjær i avlange strimler, ha rødbetene i en skål og ha i olje, spisskummen, oregano, salt og pepper, bland sammen og legg på et stekebrett med bakepapir, fordel rødbetene utover brettet og stek midt i ovnen på 200°C over og undervarme i 20-25 minutter. Åpne og rør av og til så de ikke svir seg i bunnen av brettet pga krydderet.
Skjær så sjampinjong og østersopp i terninger.
Ha rødbetene i en panne med litt olje, og la de frese litt, før du har i soppen. La det frese videre til soppen er stekt og smak til salt, pepper og lime.


Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat