Gå til hovedinnhold

Parmesan og oregano ostehorn med mozzarella

 

Jeg vet ikke hvorfor, men jeg tror jeg har fått dilla på gjærbakst i det siste.
Jeg kom plutselig til å tenke på at jeg hadde mozzarella i kjøleskapet som måtte brukes til noe, og det første som falt meg inn var ostehorn.
Så da var det rett på kjøkkenet og sette i gang med deigen til ostehornene.
I deigen har jeg hatt parmesan og oregano, og mozzarella i midten, slik at når man spiser det får man seg en liten overraskelse, bedre ostehorn tror jeg ikke man kan få.
Med luftigere bakst, creme fraiche og parmesan i deigen blir de så luftige og saftige at jeg får vann i munnen bare av å tenke på det.
Oppskriften gir enten 16 små horn, eller 8 store.


Ingredienser

Deig:
300g hvetemel

1 ss luftigere bakst
4 ts tørrgjær
30g parmesan
3 ss tørket oregano
1 klype salt
3 ss olivenolje
2 ss creme fraiche
1,5 dl lunkent vann

Du trenger også:
Fersk mozzarella (fyll)

1 egg til pensling
Revet parmesan til topping
Tørket oregano til topping


Slik gjør du:

Bland sammen alt det tørre og riv parmesanen med et rivjern over bollen, bland sammen, og ha i olivenolje og creme fraiche, rør om og ha i vannet.
Bland så sammen først med gaffel og elt deigen for hånd etterhvert, deigen skal være ganske så klissete.
Ta så ut deigen, rengjør bollen eller ta en ny en og smør bollen med smør eller margarin og ha deigen tilbake i bollen.
Dekk så bollen med plastfolie og la deigen heve til dobbel størrelse et lunt sted, ca 1 time.


Ha så litt mel på brettet eller på benken og del deigen i to.
Form så den ene delen rund og kjevle den ut så rund som mulig.
Skjær så deigen i 8 emner som du skjærer en pizza.
Legg så fersk mozzarella i endene, og brett inn kantene så mozarella strimlene blir pakket godt inn.
Gjenta samme prosess med den andre delen av deigen.
Legg så de ferdig formede hornene på et brett med bakepapir, ha plastfolie over og la de etterheve til dobbel størrelse.
Lager du 8 store gjør du det samme bortsett fra å dele deigen, da bare kjevler du ut deigen, og skjærer den som en pizza, men bruk i såfall litt mer mozarella.


Mens hornene etterhever, sett stekeovnen på 200°C over og undervarme.
Pensle så hornene med egg og dryss over revet parmesan og evt. litt tørket oregano.
Stek oste hornene midt i ovnen i 10-12 minutter, de skal være gylne når de er ferdige.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat