Gå til hovedinnhold

Ovnsbakt aubergine med quinoa

 

Helt siden fredag har jeg villet lage denne retten, men har ikke følt at jeg hadde tid til det, så det første jeg gjorde etter frokost idag var å begynne på tomatsausen.
Siden min samboer ikke liker aubergine så lagde jeg heller en form til han.
Det er det samme fyllet, og mozzarella på toppen, så om du skal lage dette kan du selv velge om du vil bruke flere auberginer og fylle de eller om du vil gjøre som meg å bruke en aubergine delt i to og ha resten i formen.
Fyllet er quinoa kokt i en tomatsaus med aubergine, østersopp, rød chili, padron paprika og spisspaprika.
Auberginen er delt, hult ut og bakt i ovnen, så har den blitt tatt ut av ovnen, fylt med fyll og mozzarella og blitt satt tilbake i ovnen sammen med formen.


Ingredienser

Tomatsaus:
4 klasetomater
4 romansetomater
1 sjalottløk
1 stort hvitløksfedd
Salt og pepper

Fyll:
5-6 østersopp
Innmaten til auberginen
1 rød chili
1 spisspaprika
4 padronpaprika
1 dl quinoa
1 ts bukkehorn kløver
1 ts malt koriander
2 ts malt spisskummen
1 ts gurkemeie
1 ts tupp kayennepepper
1 dl vann
2-3 bunter koriander
2-3 bunter bladpersille

Du trenger også:
1 aubergine
Fersk mozzarella
Vårløk
Bladpersille

Slik gjør du:

Begynn med å lage tomatsausen.
Kok vann i en kjele og skjær av toppen på tomatene, ha så tomatene i kjelen med kokende vann og la de ligge til skallet sprekker.
Ha så tomatene i kaldt vann.
Finhakk så sjalottløk og hvitløk, og fres løken i en gryte med litt olivenolje, ha så i hvitløken etterhvert som løken blir blank, og la det frese videre litt.
Trekk så gryten til side, klem så ut tomatene av skallet og mos de litt.
Sett så gryten tilbake på platen, ha på lokket og la tomatsausen putre under lokk i 20-30 minutter, rør om av og til så det ikke går i bunnen.
Kjør så sausen glatt med stavmikser.


Skjær så spisspaprika, padronpaprika og østersopp i terninger og finhakk chili.
Del så auberginen i to på langs og hul de delvis ut, skjær så innmaten i terninger.
Ha så salt på auberginen og pensle den med olivenolje, og bak den midt i ovnen på 200°C varmluft i 20-30 minutter.
Skyll så quinoa i varmt vann.
Ha så olje i en kjele eller gryte og fres innmaten til auberginen, ha i bukkehornskløver, spisskummen, koriander, gurkemeie og kajennepepper. Ha så i østersoppen og la det frese videre.
Ha så i resten av grønnsakene, la det frese litt til og ha i tomatsausen og vannet, rør om.
Ha så i quinoa, rør om, og la det koke under lokk på middels varme i ca. 15 minutter.
Mens det putrer, finhakk koriander og bladpersille, og ha i gryten, rør om og ha på igjen lokket.


Ta så ut auberginen fra ovnen og ha i fyllet.
Ha resten av fyllet i en ildfast form, eller bruk flere auberginer og fyll de om du heller ønsker det.
Skjær så mozarella i skiver og legg på toppen, og stek i ovnen i 20 minutter på 200°C over og undervarme de første 10 minuttene, og bytt til varmluft.
Dryss så over finhakket persille og vårløk før servering.


Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat